Okładka książki - Co zrobi Frania? (Tom 9). Wytrwałość

Co zrobi Frania? (Tom 9). Wytrwałość

Frania to pięcioletnia, rezolutna dziewczynka, która potrafi odnajdywać się w różnych trudnych życiowych sytuacjach.

Do tej pory mogliśmy poznać osiem tytułów serii, w których Frania mierzyła się min z asertywnością, samodzielnością, zaufaniem czy akceptacją.

Wydawnictwo Świetlik przychodzi do Was z kolejnym tomem, w którym to będziemy mogli towarzyszyć Frani w wytrwałości i dążeniu do celu. Jakie historie czekają na Was tym razem?

Tata Frani postanawia zadbać o kondycję po tym, jak wchodząc ostatnio po schodach strasznie się zasapał. Ogląda motywujące filmiki a nawet kupił specjalny strój do ćwiczeń i skakankę, która jednak nie zagrzała miejsca w rękach taty, a na wieszaku.

Frania postanawia ją sobie pożyczyć, jednak próby opanowania skakania kończą się porażką i skuchą. Na szczęście Frania może liczyć na pomoc i wsparcie taty, który znajduje rozwiązanie problemu.

Frania zawzięła się, że ułoży z kostek domina piękny labirynt. Jej brat, który jest mistrzem w układaniu postanowił potowarzyszyć siostrze. Jego obecność zestresowała dziewczynkę, i cała jej budowla runęła.

Co zrobiła Frania?

Czy Waszym dzieciom zdarzyło się kiedyś zgubić ulubionego pluszaka?

Strata ukochanej przytulanki może być bardzo przykrym doświadczeniem, a my niestety nie zawsze mamy wpływ na to, co nas spotyka.

Frania musi zrozumieć, że czasem po prostu nie pozostaje nic innego jak czekanie.

Podczas czytania przy każdej historii  Frania zadaje nam pytanie: „I jak myślicie- co zrobiłam?”

Oraz możliwość przeanalizowania kilku wariantów odnoszących się do danej sytuacji.

Jest to bardzo fajny pomysł, ponieważ zachęca dziecko do zastanowienia się, co byłoby najlepszym rozwiązaniem w danej sytuacji.

Na końcu każdej książki znajdziemy cenne porady Frani.

Seria Co zrobi Frania, to warta uwagi lektura, którą polecam każdemu!

Informacje dodatkowe o Co zrobi Frania? (Tom 9). Wytrwałość:

Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2024-09-18
Dodał/a opinię: wobiektywiemamy_

Tagi: Publikacje dla najmłodszych książeczki obrazkowe i aktywizujące Dzieci od ok. 3 lat

Zobacz opinie o książce Co zrobi Frania? (Tom 9). Wytrwałość

Kup książkę Co zrobi Frania? (Tom 9). Wytrwałość

Rodzina. Dziadek
Barbara Supeł0
Okładka ksiązki - Rodzina. Dziadek

Dziadek zawsze mi pomaga, gdy go potrzebuję. Zawsze mnie wspiera i uczy mnie najciekawszych na świecie rzeczy. To z nim przeżywam najlepsze przygody. Mój...

Jadzia Pętelka. Jadzia Pętelka piecze pierniki
Barbara Supeł0
Okładka ksiązki - Jadzia Pętelka. Jadzia Pętelka piecze pierniki

Nadchodzi zima i czas świątecznych przygotowań. W domu Jadzi Pętelki unosi się słodki zapach cynamonu, miodu i lukru. To oznacza tylko jedno - Jadzia piecze...