Okładka książki - Confessio

Confessio

A teraz chcę Was zachęcić do sięgnięcia po bardzo wyjątkową książkę. Mam coś dla fanów dobrych kryminałów😎
Debiut, który po prostu nie może nim być, bo jest wręcz aż za dobrze napisany. Nie mam nawet do czego się przyczepić, bo czytanie go było samą przyjemnością. Właśnie na takie powieści czekam z otwartymi ramiona, tym samym składam ogromne ukłony dla autorki za stworzenie tak świetnego kryminału👏Idealnie skonstruowana fabuła, spójna i logiczna. Tutaj każdy element do siebie pasuje, wszystko jest zgrane, autorka nic nie pozostawiła przypadkowo widać, że każdy wątek został dobrze przemyślany i stworzony.
Autorka jako debiutantka ma wielki talent pisarski, który potrafi przełożyć na kartach powieści. Jako Pani prokurator z wieloletnim stażem pracy beż żadnego ocenzurowania w sposób realny przedstawiła działający system karny w Polsce. Śledztwo zostało przedstawione z punktu widzenia prokuratury i to sprawiło, że ten kryminał był jeszcze lepszy, a wątki wiarygodniejsze.
Wielki plus za stworzenie bohaterki zmagającej się z wychowywaniem dziecka z zaburzeniami autystycznymi. Ten wątek, chociaż w małym przybliżeniu pokaże, jak wygląda życie samotnej matki, jej słabości, trudy dnia codziennego. Nie zabraknie również tych pozytywnych i silniejszych stron bycia twardą i zaradną kobietą.
Zdecydowanie jest to jeden z najlepszych debiutów, jakie czytałam. Kryminał, który wciąga od pierwszych stron i trzyma w napięciu aż do ostatniej. Polecam🔥

Informacje dodatkowe o Confessio:

Wydawnictwo: Filia