Okładka książki - Córka Leonarda da Vinci

Córka Leonarda da Vinci

Po raz kolejny spotykamy Elizę Angielczyk, która żyje w dwóch równoległych światach, choć może żyje to za wiele powiedziane, ponieważ we współczesności leży w szpitalu w śpiączce. Jej drugi świat tym razem to Włochy i czasy wielkiego mistrza Leonarda da Vinci.
Eliza trafia na zamek Sforzów jako dwórka księżnej Izabeli Aragońskiej, a jej misją - która ma pomóc jej ocalić własne dzieci - jest odnalezienie Leonarda. Niestety pośród dworskich intryg i skomplikowanych relacji pomiędzy członkami rodziny Sforza nie jest to wcale taka prosta sprawa. Eliza, pomagając przy narodzinach potomka Ludwika Sforzy, staje się świadkiem spisku, który może wpłynąć na losy całego dworu i kolejnych władców.
Wyjaśnienie tej sprawy wymaga od głównej bohaterki i jej sprzymierzeńców niemałej gimnastyki. Nie obędzie się oczywiście bez wpadek!
Niezwykłe spotkania z historycznymi postaciami, rozmowy przeszłości z przyszłością, wiele trudnych emocji, liczne przygody, piękny XV-wieczny Mediolan, ale i miłość ❤️- wszystko to przedstawione sprawnym i lekkim piórem pozwala przenieść się w zupełnie inną rzeczywistość.

Z całego serca polecam tę lekturę, a także poprzednią część cyklu

Informacje dodatkowe o Córka Leonarda da Vinci:

Wydawnictwo: Skarpa Warszawska
Data wydania: 2026-01-14
Dodał/a opinię: bookinka123

Tagi: Literatura kryminalna i detektywistyczna Literatura obyczajowo-rodzinna Fantasy historyczne

Zobacz opinie o książce Córka Leonarda da Vinci

Kup książkę Córka Leonarda da Vinci

Sekret terapeutki
Greta Drawska0
Okładka ksiązki - Sekret terapeutki

Nina Mars - ceniona psychoterapeutka specjalizująca się w kryzysach związków w ciągu jednego dnia traci wszystko. Zdrowie, szczęśliwą rodzinę, karierę...

Stos
Greta Drawska0
Okładka ksiązki - Stos

W SERCU CZAROWNICY NIGDY NIE WYPALI SIĘ GNIEW Jest taki gniew, który nigdy się nie wypali i uderzy w najmniej spodziewanym momencie. Nawet jeśli...

Opad
Opad