Okładka książki - Córka Leonarda da Vinci

Córka Leonarda da Vinci

Mediolan, rok 1490. Eliza trafia na dwór Ludwika Sforzy, który pachnie kadzidłem, woskiem i strachem. Zanurza się w świat pałacowych szeptów, kobiecych intryg i męskiej walki o władzę, natrafiając na spisek, który może zmienić bieg historii.

Leonardo da Vinci jest nie tylko mistrzem pędzla i wynalazcą, ale i uważnym obserwatorem, który widzi więcej, niż mówi. A jednak to Eliza - kobieta, w której współczesność pulsuje pod renesansową skórą - staje się osią tego świata.

,,Córka Leonarda da Vinci" to rasowa przygodówka z barwnym tłem historycznym, intrygą jak z najlepszego thrillera, romansem i tempem, które nie zwalnia.

Gdyby Aleksander Dumas i Agatha Christie połączyli pióra, być może napisaliby właśnie taką opowieść. O czasie, który nie zna litości. O miłości, która nie zna granic. O kobiecie, która nie zna słowa niemożliwe.

Informacje dodatkowe o Córka Leonarda da Vinci:

Wydawnictwo: Skarpa Warszawska
Data wydania: 2026-01-14

Tagi: Literatura kryminalna i detektywistyczna Literatura obyczajowo-rodzinna Fantasy historyczne

Kup książkę Córka Leonarda da Vinci

Stos
Greta Drawska0
Okładka ksiązki - Stos

W SERCU CZAROWNICY NIGDY NIE WYPALI SIĘ GNIEW Jest taki gniew, który nigdy się nie wypali i uderzy w najmniej spodziewanym momencie. Nawet jeśli...

Rytuał
Greta Drawska0
Okładka ksiązki - Rytuał

Wokół głowy przybitej do drzewa krążą muchy. W jednym oku tkwi włócznia, a wyryty pod spodem pogański symbol wskazuje na to, że na wzgórzu...