Okładka książki - Córka pedofila

Córka pedofila

Recenzja „Córka pedofila”
Co zrobić gdy życie nie jest usłane różami, a za ojca ma się pijaka i alkoholika? Czy warto jeszcze szukać szczęścia? A co jeżeli ono pojawi się same? Czy łatwo je dostrzec?
„Przez niego nie mogłam tego zrobić, nie chciałam, by ktokolwiek był świadkiem mojej destrukcji, mojego końca.”
Książka „Córka pedofila” została wydana w 2017r. a napisała ją Ewa Pirce. Pochodząca z Kielc autorka skończyła ekonomię. Ewa znana jest z sarkastycznego humoru, kochająca góry niania, cukierniczka i stylistka paznokci, jednak jej największą pasją jest życie. W wolnym czasie uwielbia słuchać muzyki i czytać książki, to właśnie ta druga pasja pchnęła ją ku pisaniu. Kiedy tworzy, odpoczywa fizycznie i psychicznie. Dzięki jej talentowi możemy podziwiać takie dzieła jak „Tu i teraz” czy powieść „Córka pedofila”.
Lex a właściwie Alexia to nastolatka, która przeżyła w życiu więcej niż niejeden jej rówieśnik. Gdy zostawiła ja matka, jej ojciec zmienił się nie do poznania. Alkohol i wrzaski na córkę były jego codziennym zajęciem. Nie było by aż tak źle gdyby po pijaku mężczyzna nie przychodził do sypialni Lex. Gdyby nie dopierał się do niej w nocy. Dziewczyna znosiła to jakoś przez lata ale każdemu w końcu kończą się siły. Pozbawiona miłości, opieki i spokoju, samotna, traciła siły i nadzieje. Wszystko było nie tak do dnia aż spotkała Ich. Ta dwójka chłopaków chciała z nią rozmawiać, chciała pomóc, ale czy sami zagubieni we własnych problemach potrafią wesprzeć? Czy Lexi chce jeszcze pomocy? Czy ich życie się zmieni?
Książka „Córka pedofila” zdecydowanie mnie zaciekawiła już samym tytułem. Trochę zawiodłam się czytając bo tematyka książki okazała się lekko inna niż podejrzewałam po tytule czy opisie. Nie twierdze jednak że książka jest zła. Jak nie nastawia się na konkretną opowieść to historia jak najbardziej porusza i trzyma w napięciu. Jest to historia dziewczyny o ciężkim życiu która nie wie jak i czy w ogóle, jej poszarpane na kawałki życie będzie wyglądało dalej.

Informacje dodatkowe o Córka pedofila:

Wydawnictwo: Wieża Czarnoksiężnika
Data wydania: 2017-10-28
Kategoria: Dla młodzieży
ISBN: 9788394209896
Tytuł oryginału: Córka pedofila
Tłumaczenie: -
Dodał/a opinię: Colibri

Zobacz opinie o książce Córka pedofila

Kup książkę Córka pedofila

Debeściara
Ewa Pirce0
Okładka ksiązki - Debeściara

Monika nie ma szczęścia w życiu… Kot złośliwie wchodzi jej pod nogi, prysznic zacięcie atakuje zimną lub gorącą wodą, praca nie chce jej znaleźć...

Nie pozwól światłu zgasnąć. Z muzyką do gwiazd
Ewa Pirce0
Okładka ksiązki - Nie pozwól światłu zgasnąć. Z muzyką do gwiazd

Życie Nevena zostało zaplanowane, jeszcze zanim się urodził. Robił wszystko, co mu kazano, stosując się do rygorystycznych zasad. Kiedy jego rówieśnicy...