„Czaromarownik 2022” to już mój drugi książkowy kalendarz księżycowy od Wydawnictwa Kobiecego. Używałam go przez cały 2021 rok i zakochałam się w nim do tego stopnia, że nie wyobrażałam sobie nawet, że miałabym spędzić kolejny rok bez niego.
Jestem oczarowana przede wszystkim szatą graficzną kalendarza. Wystarczy spojrzeć na okładkę, a już można się zakochać. Wewnątrz ten magiczny klimat również się utrzymuje. A to za sprawą fantastycznych dodatków, które w nim znajdziemy. Co zatem otrzymujemy razem ze standardowym kalendarium? Magiczny kalendarz księżycowy to wyjątkowe połączenie wygodnego organizera/kalendarza z poradnikiem. Dlatego oprócz miejsca na własne notatki, przemyślenia czy oznaczenie ważnych wydarzeń z naszego życia otrzymujemy mnóstwo dodatkowych informacji i ciekawostek, które pozwolą każdego dnia odkrywać magię codzienności i zdradzają receptury na to, jak rozwijać swoje magiczne umiejętności. Wśród dodatków w kalendarzu znajdziemy: profesjonalny horoskop, runy i ich znaczenie, fazy Księżyca, święta magiczne, zaklęcia i rytuały, magiczne przepisy kulinarne, przepisy na olejki i kadzidła, kryształy na stres, magiczną spiżarnię i wiele więcej.
Samo kalendarium również jest godne polecenia. Dni tygodnia są naprawdę dobrze i przejrzyście rozplanowane. Na jednej stronie mamy dwa dni, a jeśli wypada sobota i niedziela, na stronie są trzy dni. Miejsca na notatki jest wystarczająco dużo, do tego wszystko jest czytelne. No może linijki, w których mamy coś zapisywać, mogłyby być wyższe, ale nie marudzę, bo nie można mieć wszystkiego. Bardzo mi pasuje takie rozplanowanie dni tygodnia, bo kalendarz dzięki temu nie jest gruby i zawsze można mieć go przy sobie. Dużym plusem jest też twarda okładka, dzięki której mamy pewność, że nasz kalendarz nie zniszczy się w torebce. Każdy miesiąc rozpoczyna się od wyznaczenia celów. Poza tym podane są wszystkie święta, które mamy w danym miesiącu, również te nietypowe, jak na przykład obok informacji o Dniu Ojca, znajdujemy tę o Nocy Świętojańskiej. Przy każdym dniu podano również, kto w danym dniu obchodzi imieniny. Wewnątrz kalendarza znajduje się dobrana kolorystycznie tasiemka. Czaromarownik 2022 to nie tylko wizualny majstersztyk (ach to mieniące się złoto), ale i solidna publikacja dla osób kochających magię i astrologię.
Jeśli jeszcze nie posiadacie kalendarza na 2022 rok, albo lubicie mieć dwa, zachęcam do zaopatrzenia się w Czaromarownik, bo bardziej wyjątkowego kalendarza nie znajdziecie. W takim kalendarzu aż chce się planować. To kalendarz, który inspiruje do pozytywnych zmian i podjęcia nowych wyzwań, a także wprowadza do życia odrobinę magii. Serdecznie polecam!
Wydawnictwo: Kobiece
Data wydania: 2021-10-06
Kategoria: Poradniki
maitiri_books
Wybór aforyzmów polskich i zagranicznych autorów uporządkowanych w 14 tematów....