Okładka książki -  Czekoladowa dynastia. Czas Jana patronujemy

Czekoladowa dynastia. Czas Jana

Tom 3 cyklu Czekoladowa Dynastia

Najstarszy symbol oraz wyrafinowany smak czekolady w Polsce to E.Wedel. Czy jest ktoś, kto nie słyszał o tej marce?

Miłośnicy czekolady na pewno nie raz jedli czekoladę z napisem E.Wedel, kupowali piękne bombonierki, czy pogryzali mieszankę Wedlowską.
E.Wedel — Jak to się stało?- Przecież pierwszym pomysłodawcą i założycielem był Karol Wedel.

Cykl „Czekoladowa dynastia” to seria, która ukazuje nam koleje życia trzech pokoleń rodziny Wedel. To, co nas wciąga od pierwszego aż do trzeciego tomu to historia tej marki, początki rozkwitu, zawirowania, losy małej, rodzinnej firmy, która przekształciła się w rozpoznawalną markę na Świecie.
To historia wzlotów i upadków członków rodziny Wedel skomplikowane relacje miłosne i twarde realia czekoladowego biznesu.

„Czas Jana” książka, w której sporo się dzieje, umiejętnie odtworzona specyfika minionych lat, ludzkie rozterki, emocje i codzienne zmagania z otaczającą rzeczywistością. Świetnie ukazane postacie, które w dążeniu do celu budzą podziw i ta obrazowość wielu autentycznych wydarzeń z tego okresu. Główną podstacją jest Jan Wedel, który, pomimo że uchodził za niezbyt sympatycznego człowieka, to swoją uczciwością i pracowitością zyskuje naszą sympatię. W pewnym momencie zaczynamy mu kibicować w miłości i wspieramy w dążeniu do marzeń.
Opowieść wciąga i wzrusza, pozostawia wiele do myślenia. Bo jest to historia o ludziach, którzy walczyli z przeciwnościami losu, o trudnych wyborach, o różnych relacjach w rodzinie, o miłości, przyjaźni, a przede wszystkim o poświęceniu.

„Czas Jana” Teresa Monika Rudzka serwuje nam niesamowicie wciągającą opowieść. Fikcja literacka, ale z głęboko odzwierciedloną rzeczywistością. Historia, która skupia się na codziennym życiu, relacjach międzyludzkich, emocjach oraz społecznych i osobistych wyzwaniach.

Informacje dodatkowe o Czekoladowa dynastia. Czas Jana:

Kup książkę Czekoladowa dynastia. Czas Jana

Mogło być gorzej
Teresa Monika Rudzka0
Okładka ksiązki - Mogło być gorzej

Pewnego dnia w wypadku zginęła kobieta, a wcześniej matka straciła syna. Rodziny zmarłych przeżywając żałobę, egzystują na miarę swoich charakterów...

Czekoladowa dynastia. Czas Karola
Teresa Monika Rudzka0
Okładka ksiązki - Czekoladowa dynastia. Czas Karola

Nie tylko dla miłośników Downton Abbey. I czekolady! Siedemnastoletnia Joanka Miller dostaje propozycję pracy i wyjeżdża do Berlina. Chlebodawcom podobają...