To moje kolejne spotkanie z tym autorem. I o dziwo druga część Trylogii Mitrys jest lepsza niż pierwsza co rzadko się zdarza.
W tej części mam wrażenie że Winei jest bardzo mało a za to skupiamy się na postaci Norana. Nie ukrywam że właśnie on coraz bardziej przypada mi do gustu, a szamanka odchodzi na drugi plan. Całkiem inaczej niż w pierwszej części.
Akcja nabiera zdecydowanego tempa. Dużo dowiadujemy się o przeszłości obu głównych postaci. Kolejny raz książka jest tak zakończona że trzeba od razu sięgnąć po kolejną część.
Świat jest tak stworzony że należy dużego skupienia aby się nie zgubić w tym Dwuświecie.
Czuje że trzecia część będzie pięknym zakończeniem i wyjaśnieniem wielu pytań które pojawiają się już od pierwszego tomu.
Data wydania: 2020-08-27
Tłumaczenie: brak
Jolanta Marciniak
Powieść fantasy "Mrok we krwi", I tom trylogii Mitrys, Kroniki Dwuświata. Stary porządek na kontynencie Elise właśnie się rozpada. Śmierć króla Reingarda...
Gwardia Słonecznej to pierwszy tom trylogii Deina, będącej sequelem wobec trylogii Mitrys. Opisuje dzieje młodego wojownika Deina rozgrywające się dziewiętnaście...