Kolejna książka dla dzieci wspierająca naukę angielskiego, której bohaterami są sympatyczny potworek Pops i pszczółka Boti. Tym razem biorą na warsztat części ciała i liczby.
Z tej uroczej kartonowej, pełnej kolorów i genialnych ilustracji książki dzieci poznają poszczególne części ciała. Chociaż zobaczymy je na przykładzie różnych stworów to jednak będzie mowa o typowych częściach ciała, które ma każdy z nas. Będą również liczby i liczenie do 10.
1️⃣2️⃣3️⃣4️⃣5️⃣6️⃣7️⃣8️⃣9️⃣🔟
Nauka angielskiego wpleciona jest w historyjkę, która opowiada o wizycie u lekarza i u mechanika, bo tam Pops i Boti zabiorą nowego kolegę, czyli robota, który boryka się z pewnym problemem. Ale jak potoczy się ta historia to już nie będę zdradzać😉
Ta książka uczy, pomaga i bawi! Mamy tutaj krótką opowieść (która też w pewnym stopniu angażuje czytelnika), elementy edukacyjne, naukę angielskiego i oczywiście humor, który przypadnie do gustu młodym czytelnikom. Dodatkowym atutem jest jeszcze umieszczony na końcu książki kod QR, dzięki któremu poznamy m.in. brzmienie angielskich słówek.
My już jesteśmy fanami tego żółtego potworka, który skradł nasze serca z poprzednią częścią, więc chętnie gościmy kolejne tytuły z tej serii.
Wydawnictwo: Nasza Księgarnia
Data wydania: 2024-04-24
malipasjonaci
W tym pociągu nikomu się nie nudzi, każde zwierzątko ma zajęcie: trzeba wziąć prysznic, chwilkę pomuzykować, przygotować coś smacznego... I podróż zleci...
Taka Alpaka jest doskonałą fryzjerką. Kiedy w dniu wielkiego balu organizowanego na Dębowej Polanie w jej salonie od rana zjawiają się klienci, Alpaka...