Okładka książki - Dalia

Dalia

"Jakobyś zdarła ze mnie skórę i przewróciła ją na drugą stronę"

Zacznę od tego, że w tej książce, co najmniej cztery postacie są szalenie fascynujące. Oczywiście pośród nich, jest dwójka głównych bohaterów, ale są jeszcze dwie kobiety, bez których ta historia, w ten sposób by się na pewno nie potoczyła...

Maryśka jest pisarką, niemalże siłą namówioną przez swojego wydawcę, na wprowadzenie więcej pikanterii do swoich książek. Ma jej w tym pomóc pewien, jakby się mogło wydawać gburowaty i zamknięty w sobie mężczyzna.

Sebastian, bo o nim mowa, ma swoje powody, by nie dopuszczać nikogo do siebie. Jednak, nie ma innego wyjścia, jak tylko wprowadzić kobietę do pewnego ekskluzywnego klubu, aby ta mogła zaobserwować i otworzyć się na tego rodzaju cielesne uciechy. Między tą dwójką nawiązuje się bardzo dziwna, niecodzienna, ale też fascynująca relacja, a każde ich spotkanie, serią przekomicznych zdarzeń. W tym wszystkim jest też jednak dużo emocjonalnych, wzruszających momentów i szokujących wspomnień.

Wspólnie z główną bohaterką poznajemy tajniki klubu, ale też obserwujemy jej powolutkie otwieranie się na coś tak innego, ale też intrygującego, jednak to co daje się zauważyć najbardziej, to jest to, jaki to ona sama ma wpływ na Sebastiana i jak ten mężczyzna zmienia się obcując z Marysią.

Czy uda jej się napisać taką książkę, jaką wymaga od niej wydawca, czy może napisze dokładnie taką, o jakie sama marzy.

Każda, nawet najbardzej szokująca część tej historii dzieje się po coś. Każdy intrygujący bohater w tej historii jest po coś. I właśnie to tworzy tę książkę niesamowitą i wciągającą.
Całość poprowadzona jest w taki sposób, że przeszłość bohaterów, wkomponowana w teraźniejszość, wyjaśnia wiele spraw.
Napięcie między głównymi bohaterami, od samego początku, aż do końca jest takie niesamowite, że inne zakończenie, nie wchodziło by w grę.

Oprócz tego wszystkiego, należy podkreślić, iż jest to książka dla pełnoletnich, ale też otwartych, na czytanie o różnych sek$ualnych eksperymentach czytelników, bardzo pikantnie, ale też szalenie dobrze opisanych.

Reasumując, to moje pierwsze spotkanie z twórczością autorki, ale teraz już wiem, że taka tematyka i styl jest w moim guście, więc na pewno sięgnę po więcej.
Polecam gorąco!

Informacje dodatkowe o Dalia: