Okładka książki - Dla ciebie zabiję

Dla ciebie zabiję

Michał Barczyński po trzech miesiącach opuszcza areszt, w którym przeżył dosłownie piekło. Poświęcił się zatem dla swojego brata co wiąże się z tym z przyznał się do przestępstwa. Marek Barczyński były policjant, który wpadł w nieźłe bagno, dzięki bratu dalej jest wolnym człowiekiem.

~

Krótko po opuszczeniu aresztu kryminalni odnajdują martwą rodzinę Drabiny, a wszystko wskazuje na to że Michał popełnił morderstwo wraz z samobójstwem. Tymczasem Marek dowiaduje się, że żona wraz z córką postanawiają żyć własnym życiem bez niego.

~

Były glina jest załamany, lecz z czasem okazuje się, że jego dwie ukochane kobiety zostają porwane i są w ogromnym niebezpieczeństwie. Pomoc w odnalezieniu rodziny proponuje mu Czarny, lecz nie za darmo. Czy Czarny ugra to co chce? Czy wpakuje kumpla za kartki? Co między nimi się wydarzy?

~

Barczyński aby uratować rodzinę musi wykonać aż pięć zadań. Te zadania są naprawdę mocne, w normalnych warunkach nigdy by ich nie wykonał ale teraz nie ma wyjścia. Jakie zadania będzie musiał wykonać? Czy były policjant stanie się bestią?

~

Jest to kontynuacja "Dla Ciebie nawet", która zrobiła ma mnie wrażenie ale ten kryminał to dopiero brutalność. Już znam pióro autora i zdaje sobie sprawę, że fabuła bywa mocna ale takiej się nie spodziewałam. Autor zasługuje na nagrodę w tym roku. Jego książki na każdym kroku zaskakują.

~

Książka mnie tak pochłonęła, że nie mogłam się od niej oderwać, dalsze losy bohaterów były tak ciekawe, że musiałam dowiedzieć się co wydarzyło się dalej. Momentami miałam wrażenie, że ja sama biorę udział w tych wszystkich akcjach. A te zwroty akcji tak pobudzały wyobraźnię, że byłam w stanie już uwierzyć we wszystko co tam może się jeszcze wydarzyć.

~

Bardzo podziwiam głównego bohatera, dla swojej rodziny był w stanie naprawdę zrobić wszystko. Miło iż był na skraju wyczerpania psychicznego jak i fizycznego nie poddał się. Ta książka jest tak przesiąknięta bólem i rozpaczą na tle mrocznej historii. Zaskoczyło mnie troszkę zakończenie bo takiego obrotu spraw się nie spodziewałam.

~

Kochani musicie poznać tę historię bo ona Wam otworzy oczy na świat. Pamiętając, że każdy ma swoje problemy, i każdy z nas radzi sobie z nimi inaczej. Ta książka idealnie opisie właśnie takie zachowania. Brawo dla autora bo tyle emocji jeszcze nie spotkałam w żadnej książce. A tak szczegółowo opisane sceny działały na wyobraźnię i czasem miałam je przed oczami. Polecam dla fanów mrocznych historii.

Dziękuję wydawnictwu Prószyński i S-ka za egzemplarz ❤️

Informacje dodatkowe o Dla ciebie zabiję:

Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2024-09-24
Dodał/a opinię: Joanna Szymczak

Tagi: Kryminały detektywistyczno-policyjne

Zobacz opinie o książce Dla ciebie zabiję

Kup książkę Dla ciebie zabiję

Dla ciebie nawet
Krystian Stolarz0
Okładka ksiązki - Dla ciebie nawet

Dla ciebie nawet... zjadłbym robaka Dla ciebie nawet... posprzątałbym swój pokój Dla ciebie nawet... ukradłbym gwiazdkę z nieba Dla ciebie nawet...

Przestań, proszę
Krystian Stolarz0
Okładka ksiązki - Przestań, proszę

Florian Gaderla to kryminalny z krwi i kości - ponury, twardy, gruboskórny i w dodatku outsider. Życie stawia przed nim wyzwanie - sprawę, która będzie...