Okładka książki - Do jutra w Amsterdamie

Do jutra w Amsterdamie

Witajcie!

Znacie już serię Do jutra w Amsterdamie?

Tak, tak. Niedawno była premiera, mieliście prawo jeszcze nie kupić. Alee.. jest to wznowienie ! Pierwotna wersja została wydana w 2018 roku, pod skrzydłami innego wydawnictwa.

Szczerze? Dla mnie jest to świeżynka, nie znam poprzedniej wersji, ale patrząc na samą okładkę, porównując tą z 2018 i tą z 2025 to zdecydowanie Wydawnictwo FLOW wygrywa tę rywalizację. Jeszcze te barwione brzegi...oh... piękne, cudowne!

Ah.. pamiętajcie, że pierwszy tom jest już w sprzedaży a drugi dostępny jest w przedsprzedaży!! Już! Tak szybko 😍.

******

Agnieszka, tymczasowo bezrobotna dziennikarka, otrzymuje od siostry ofertę nie do odrzucenia. Julia prosi, aby ta rzuciła wszystko i przyjechała do Amsterdamu, gdzie zastąpi ją w pracy jako gospodyni domowa zamożnych Holendrów.

Przewodnikiem po holenderskiej rzeczywistości staje się dla Agi Senegalczyk Prosper, który pomaga jej odnaleźć się w nowej rzeczywistości. Pokazuje miejsca pracy, objaśnia najlepsze trasy.

Spokojnym portem i jednocześnie najlepszym miejscem pracy, okazuje się willa w Sosnowym Lesie, której właścicielka, Annemarie, doświadczona przez los wdowa po potentacie kawowym, staje się dla Agi bratnią duszą.

Po kilku wizytacjach w domu staruszki, Agnieszka zaczyna czuć motyle w brzuchu zawsze wtedy, kiedy znajduje się blisko wnuka Annemarie. Mężczyzna jest pilotem holenderskich linii lotniczych KLM i zdecydowanie potrafi wywołać u kobiet przyspieszone bicie serca.

W życiu kobiety pojawi się mnóstwo różnych osób życzących jej wszystkiego, co najlepsze i tych, co wręcz przeciwnie, najchętniej załatwiliby jej deportację do Polski albo coś gorszego.

Ile sekretów skrywają przed nią najbliżsi?

Dlaczego tak na prawdę jej siostra Jula tak szybko uciekła z Holandii?

Odpowiedzi przyniesie zabawna, pełna refleksji i życiowych prawd powieść o emigracji, przyjaźni i... miłości, która nie zna granic.

******

Bardzo, bardzo mi się ta książka podobała! Nie tylko wizualnie, ale także fabularnie. Wciągnęła mnie doszczętnie, z ogromnym żalem się od niej odrywałam.

Przez ograniczenie ilości słów dodam tylko, że uwielbiam Agnieszkę i nie mogę doczekać się jej dalszych losów.

Informacje dodatkowe o Do jutra w Amsterdamie :

Kup książkę Do jutra w Amsterdamie

Rubinowa akwarela
Agnieszka Zakrzewska0
Okładka ksiązki - Rubinowa akwarela

Richella de Klerk, zwana Ellą, wychowała się wśród tulipanów w malowniczej wiosce pod Amsterdamem. Jej rodzice, Jaap i Mathilde, są właścicielami najstarszej...

Pocztówki z Amsterdamu
Agnieszka Zakrzewska0
Okładka ksiązki - Pocztówki z Amsterdamu

Kiedy kończy się miłość, która miała być na zawsze, Agnieszka szuka schronienia w ciepłym i bezpiecznym rodzinnym domu. Powoli stara się oswoić rzeczywistość...