Okładka książki - Dom nad srebrną wodą

Dom nad srebrną wodą

🌿 „𝓓𝓸𝓶 𝓷𝓪𝓭 𝓼𝓻𝓮𝓫𝓻𝓷𝓪̨ 𝔀𝓸𝓭𝓪̨” 𝓐𝓷𝓷𝓪 𝓢𝔃𝓬𝔃𝓮̨𝓼𝓷𝓪 🌿

Opowieść o sile kobiecej przyjaźni, trudnej przeszłości i tajemnicy, o której wolałyby zapomnieć

▪𝗥𝗘𝗖𝗘𝗡𝗭𝗝𝗔 ▪

🌿Anna Szczęsna w swojej najnowszej książce „Dom nad srebrną wodą” rysuje nam obraz czterech przyjaciółek, które swoją relacje zbudowały na trudnych przeżyciach. Mimo upływu lat, kobiety nadal się przyjaźnią i dbają o siebie nawzajem. Jednak nie wszystko jest takie kolorowe, jak może się wydawać. Każda z nich ma w sobie gorycz i ukryty żal, który jest wyczuwalny na kartach tej powieści. W pewien weekend, przyjaciółki kolejny raz jadą do domku nad jeziorem, odpocząć i spędzić wspólnie czas. Ich sielankę przerywa gwałtowna burza, która zmusza je do pozostania w domu. A jakby tego było mało, kobiety wyczuwają ślady obecności jakiejś osoby, co zakłóca ich spokój i potęguje strach. Zamknięcie w domku sprawia, że przyjaciółki będą zmuszone zmierzyć się z tragicznym wydarzeniem sprzed lat, by ocalić swoją przyjaźń. Tylko czy uda im się dojść do porozumienia i zaakceptować prawdę? 🌿

Czego, można spodziewać się po książce poruszającej tak ważne tematy? Z pewnością nie tego, że będzie ona lekką i przyjemną książką, którą pochłonie się w mgnieniu oka i równie szybko zapomni, że kiedykolwiek miało się ją w rękach. Anna Szczęsna porusza w swojej książce wiele bardzo istotnych tematów, takich jak przyjaźń kobiet, która została zbudowana na bolesnych fundamentach.

Nie ukrywam, że liczyłam na to iż, wątek ze znalezieniem śladów obecności kogoś jeszcze będzie bardziej rozbudowany i nada książce nutkę strachu i niepokoju. Tak się niestety nie stało. Obeszło się bez większego echa, a szkoda, bo mogło to być świetnym dodatkiem do całej historii, która dzięki temu stała, by się bardziej dynamiczna. Jednak wiem, że autorka głównie chciała przestawić motyw przyjaźni czterech kobiet i ich przeżycia, które spowodowały, że ich drogi się zetknęły.

„Dom nas srebrną zatoką” to powieść pełna tajemnic i głęboko skrywanych urazów. Śledząc losy czterech kobiet, czytelnik ciągle analizuje, co takiego wydarzyło się te kilka lat temu, że żadna z nich nie może o tym zapomnieć. Akcja książki płynie swoim wolnym rytmem, odsłaniając przed nami kolejne tajemnice, tym samym prowadząc do puntu kulminacyjnego, czyli odkrycia tajemnicy sprzed lat.

Informacje dodatkowe o Dom nad srebrną wodą:

Wydawnictwo: Filia
Data wydania: 2024-06-05
Dodał/a opinię: Małgosia Szydlak

Tagi: Literatura obyczajowo-rodzinna

Zobacz opinie o książce Dom nad srebrną wodą

Kup książkę Dom nad srebrną wodą

Szczęście w prezencie
Anna Szczęsna0
Okładka ksiązki - Szczęście w prezencie

Emilia samotnie wychowuje swojego siostrzeńca. Zrezygnowała z kariery, dobrze zapowiadającego się związku i własnych planów, by niespodziewanie odnaleźć...

Dziewczyna z wiatrem we włosach
Anna Szczęsna0
Okładka ksiązki - Dziewczyna z wiatrem we włosach

Perypetie miłosne prosto ze świata literacko-wydawniczego. Drugi tom cyklu Między stronami życia. Marlena - agentka Michała, mistrza horrorów...