Po przeczytaniu ostrzeżenia od razu wiedziałam, czego mogę się spodziewać po tej lekturze. Ale nie żałuję, że sięgnęłam po tą książkę, fajnie się ją czytało.
Bronagh to dziewczyna, która nie ma zaufania do nikogo, jedynie do swojej siostry, która jest jej prawnym opiekunem. Wszystko przez to, że rodzice zginęli w tragicznym wypadku, kiedy Bronagh była jeszcze małym dzieckiem. Niestety w szkole też ma nie za ciekawie, gdyż jest gnębiona przez jednego chłopaka w szkole. Na początku wszystko zmienia się na gorsze, kiedy do jej klasy przychodzą nowi uczniowie (na dodatek bliźniacy) Slater: Dominic i Damien. Przystojni chłopcy, do których dziewczyny lecą, jak pszczoły do miodu. Ale Dominic upatrzył sobie Bronagh, chce z nią być, ale musi jakoś pokonać opór dziewczyny, która nie jest w ogóle zainteresowana związkiem z nim. Czy jednak dziewczyna przekona się do Dominica?
Natomiast co do bohaterów, to Bronagh jest dosyć wybuchowa i zawsze przekręcała to, co mówił do niej Dominic. Zawsze powiedziała o dwa słowo za dużo, co później przysporzyło jej to zawsze sporo kłopotów. Jeśli chodzi o Domica, to był bardzo dominujący i nie znosił, jak mu się ktokolwiek sprzeciwił. Ale potem okazuje się bardzo opiekuńczy.
Postacie drugoplanowe w Dominicu również zostali dobrze wykreowani. Każdy posiada inne cechy, każdy wnosi coś do książki. Wszystkich dało się lubić na swój sposób. Zapewne o każdym z braci Slater doczekamy się książki w wydaniu polskim, a bynajmniej mam taką nadzieję.
Oczywiście styl, jakim posłużyła się autorka był lekki i zabawny, który sprawił, że książkę czytało się bardzo szybko. Jeśli spodobał się Wam pierwszy tom, to polecam sięgnąć po następny o tytule Bronagh, aby się przekonać, jak dalej potoczą się losy tej dwójki.
Wydawnictwo: Kobiece
Data wydania: 2017-09-22
Tytuł oryginału: Dominic
Język oryginału: Angielski
Tłumaczenie: Sylwia Chojnacka
Agnieszka Bracławska
Drugi tom gorącej serii erotycznej, o wydanie której prosiły czytelniczki z całej Polski Uważana za czarną owcę Keela czuje się niedoceniona nawet...
Aideen Collins to ognista dziewczyna, która potrafi postawić na swoim. Dorastała bez matki wśród samych mężczyzn, dlatego od zawsze umiała...