Okładka książki - Droga do przebaczenia

Droga do przebaczenia

Los wyjątkowo okrutnie doświadcza Victorię Regan. Raz za razem opadają na nią ciosy, które z każdą kolejną chwilą uświadamiają jej, że to już koniec. Koniec walki, koniec starania się. Piekło się stało a z niego nie ma szans ucieczki.
   Do czasu, kiedy jedno zdanie małej Holy ponownie rozdziera ranę: widziała swego tatę, choć ten przecież nie żyje...
   A może jednak żyje? Jak będzie wyglądała codzienność głównej bohaterki? Z jakimi sytuacjami będzie musiała się zmierzyć? O co w tym wszystkim chodzi?

"Droga do piekła" jest wstępem do historii Victorii i Luke'a. Natomiast "Droga do Przebaczenia" jest ciągiem dalszym wydarzeń, jakie miały miejsce. Wobec tego znajomość pierwszego tomu jest niezbędna aby się odnaleźć w tej jakże zaskakującej i emocjonującej lekturze.
    W kontynuacji od samego początku czytelnik jest bombardowany emocjami. Pełną ich paletą, która powoduje, że serce napełnia się morzem obaw i niepokoju o ciąg dalszy wydarzeń.
   To bardzo smutna historia. Wstrząsająca i wymuszająca łzy. Chwytająca za serce. Pokazująca, jak piekielnie trudno jest się codziennie podnosić i zakładać maski, kiedy życie przestało mieć sens.
   Autorka bardzo realnie i dość mocno, wyraziście przedstawiła ogrom tragedii, z jaką zetknęła się główna bohaterka. Nie oszczędzała tym samym na emocjach i odczuciach. Na zgłębianiu wątku w iście psychologicznym aspekcie. Perfekcyjnie oddane całe spektrum problematyki.
    Nie zabrakło także chwil trzymających w napięciu. Zwrotów wydarzeń wbijających w fotel. Elementów zaskoczenia tak ogromnych, że szczęka lądowała na podłodze.
   Misternie i bardzo dokładnie utkany spisek. Z przyjemnością i z wielkim zaintrygowana próbowałam rozszyfrować zagadkę, jaką złożyła autorka. Przemyślana i dobrze poprowadzona.
   Świetna kreacja bohaterów. Każda z postaci miała swoją określoną rolę i indywidualny charakter. Bardzo dobrze się dopełniali.
   Nicość, bezsilność i bezradność oraz szukanie ukojenia. To tylko szczypta tego, co tu znajdziecie. A musicie przygotować się na coś tak szokującego i wręcz niemożliwego do zaakceptowania, stając się choć na chwilę główną bohaterką.
   Wciągnęła mnie ta książka. Przeczytałam ją błyskawicznie. Autorka ma rewelacyjny styl, a napisane przez nią książki są jak żywe - naszpikowane emocjami fabuły ożywiają.

Polecam

Współpraca reklamowa: Wydawnictwo Spark

#recenzja

Informacje dodatkowe o Droga do przebaczenia:

Data wydania: 2023-02-10
ISBN: 9788367200196
Dodał/a opinię: agnieszka_rowka

Tagi: obyczajowa romans

Zobacz opinie o książce Droga do przebaczenia

Kup książkę Droga do przebaczenia

Odkupienie win
Agata Mania0
Okładka ksiązki - Odkupienie win

Seksowna pani szpieg pragnie władzy i potęgi. Żeby osiągnąć swój cel nie waha się wziąć udziału w najbardziej niebezpiecznych misjach. Niestety życie chce...

Nasze piekło
Agata Mania0
Okładka ksiązki - Nasze piekło

Victoria Regan wiodła zwyczajne życie nastolatki, do czasu aż na swojej drodze nie spotkała dwóch ciemnozielonych tęczówek. Tajemniczy, przystojny brunet...