Jak mówi opis na okładce: „Obowiązkowy tytuł - szczególnie dla tych, którzy pragną, by ich odnaleziono”. Bardzo polecam! Jestem zachwycona tą książką. Historia młodych ludzi, którzy zmagają się sami ze swoimi problemami. Każdy z bohaterów okazuje się zagubiony i samotny. Często widać to na pierwszy rzut oka, a czasem to co z pozoru wydaje się kolorowe wcale takie nie jest. Ostatnie strony książek bezapelacyjnie rzuciły mnie na kolana i łzy nieraz stawały w oczach. Pozycja, która uczy, żeby dostrzegać innych i nie oceniać ich według schematów. Tytułowy Evan pomimo kłamstw pokaże swoją drugą twarz... Ale czy wie dlaczego jego szkolny kolega popełnił samobójstwo?Zdecydowanie najlepsza w 2019!
Wydawnictwo: Otwarte
Data wydania: 2019-02-13
Kategoria: Dla młodzieży
Kategoria wiekowa: 15-18 lat
Tytuł oryginału: Dear Evan Hansen
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Zano Aga
Ksebardo
Jeśli rodzaj jąder jest proporcjonalny do pewności siebie, to mam najmniejsze, jakie tylko można posiadać i wciąż być klasyfikowanym jako mężczyzna.
To ważne (…) bo wiem, jak to jest czuć się niewidzialnym. Tak jak Connor. Niewidzialnym i bardzo samotnym, że gdybym pewnego dnia zniknęła, nikt by nawet nie zauważył. Jestem pewna, że kiedyś też wiedziałeś, jak to jest.