Czasem lubię przeczytać taką lekką powieść o miłości. Dlatego sięgnęłam po ,,Drugą rundę". I rozczarowanie, bo ta książka wcale nie była lekka. Ale była świetna. Aż żałuję, że tak szybko ją przeczytałam. Główna bohaterka, Gerth jest młodą wdową. Straciła męża w wypadku samochodowym w wieku 29 lat. Od tego czasu minęło półtora roku. Przyjaciółki próbują pomóc jej wrócić do życia towarzyskiego. Pewnego wieczoru Gerth spotyka mężczyznę, z którym zaczyna się umawiać. Co z tego wyniknie? Przekonajcie się sami czytając tę książkę.
,,Druga runda" to piękna książka o miłości tak silnej, że trwa nawet po śmierci. O wielkiej tęsknocie i cierpieniu po stracie ukochanego. O odrzuceniu przez najbliższych z niewiadomego powodu i samotności wśród tłumu. To książka o pseudo przyjaźni i o przyjaciółkach, które zazdroszczą, kiedy Gerth układa się lepiej niż im. O tym, że nie każdy potrafi dorosnąć do swojego wieku. Ale to też książka o miłości, która dopiero się rodzi, o próbie układania sobie życia na nowo. Jednym słowem książka rewelacyjna.
Korzystając z okazji chciałam pochwalić wydawnictwo HarperCollins Polska za to, w jaki sposób wydają swoje książki. Są one przejrzyste, z dużym drukiem dzięki temu czyta się je bardzo szybko.
Polecam książkę ,,Druga runda". Mnie wzruszyła do łez, ale także wywołała uśmiech na twarzy. Idealna na majowy weekend.
Informacje dodatkowe o Druga runda:
Wydawnictwo: HarperCollins Polska