"Dziewczyna z mojego nieba" to kontynuacja cyklu Iga i Wiktor. Uwielbiam czytać takie życiowe, emocjonalne historie, które skłaniają do refleksji. Lubię i to bardzo styl i przyjemne pióro autorki. Za każdym razem sięgam po jej książki, a fabuła wciąga mnie i zachwyca. Tak było też przy tym tytule.
Poznajemy losy dwóch małżeństw, które przechodzą kryzys. Iga jest szczęśliwa z Wiktorem. Mają dzieci i pieniądze. Jednak do ich drzwi pukają demony przeszłości. Ojciec Igi, alkoholik miesza w ich małżeństwie oraz wykorzystuje ich finansowo. Amelia i Janek nie mają dla siebie czasu. Ona ucieka w pracę, a on zajmuje się dziećmi. Janek stara się, ale wkrótce zaczyna go to przerastać.
Autorka stworzyła historię pełną zakrętów i problemów. Porusza trudne tematy. Pokazuje nam, co jest ważne w związku, relacjach rodzinnych oraz przyjaźni. Daje nam nadzieję, że trzeba pomóc komuś, aby zmienił się. Dowiadujemy się też, że o związek i miłość trzeba dbać i walczyć. Trzeba o nią dbać każdego dnia i pomimo przeszkód. Trzeba być szczerym i rozmawiać ze sobą.
Autorka zaciekawiła mnie wątkiem odnalezionego listu sprzed dwudziestu lat. Lubię grzebać w przeszłości i odkrywać tajemnice, dlatego z ogromną ciekawością śledziłam losy bohaterów, by odkryć w jakim stopniu ten list namiesza w ich życiu.
Jeśli chcecie przekonać się, czy losy bohaterów zmienią się na lepsze czy gorsze to sięgnijcie po tę książkę.
Gwarantuję Wam, że stracicie poczucie czasu.
Gorąco polecam!
Wydawnictwo: Lekkie
Data wydania: 2023-04-26
brunetkabooksrec
Weronika i Konrad. Ona jest cudowną dziewczyną o niezwykłej urodzie, on jest ambitnym i pracowitym chłopakiem. Ich namiętnościom towarzyszy przyroda. Góry...
Najpiękniejsze święta są podobno w górach. Nawet jeśli Gwiazdka zapowiada się zielona i wciąż nie spadł ani jeden płatek śniegu. Zanim jednak nadejdzie...