🌊 „𝓔𝓯𝓮𝓴𝓽 𝓶𝓸𝓻𝔃𝓪” 𝓚𝓪𝓽𝓪𝓻𝔃𝔂𝓷𝓪 𝓑𝓸𝓷𝓭𝓪
Zaginięcie Marty Berg.
Tajemnicze zniknięcie dziewiętnastolatki wstrząsnęło całym krajem. Mimo intensywnych działań prowadzonych przez policję, detektywów, jasnowidzów i rodzinę – dziewczyny nie udało się odnaleźć.
▪𝗥𝗘𝗖𝗘𝗡𝗭𝗝𝗔 ▪
Chyba jestem ostatnią osobą, która dopiero co poznała twórczość Katarzyny Bondy. Do tej pory nie miałam okazji czytać żadnej książki tej autorki, a wydała ona już mnóstwo książek. Wybór padł na „Efekt morza” powieść inspirowaną prawdziwymi wydarzeniami, jakimi było zniknięcie Iwony Wieczorek.
🌊 W tajemniczych okolicznościach znika bez śladu osiemnastoletnia Marta Berg. W nadmorskim miasteczku wybucha niemałe poruszenie. Policja rozpoczyna śledztwo, w akcje wkraczają detektywi i jasnowidze, jednak dziewczyny nie udaje się odnaleźć. Kilka lat później zostają znalezione zwłoki. Wszystkim od razu przypomina się sprawa z Martą Berg. Do akcji wkracza Hubert Meyer, doświadczony profilem, który postanawia wyjaśnić całą sprawę. Jego determinacja i zawzięcie nie pozwolą mu spocząć dopóki nie odkryje prawdy… Czy profiler przerwie panującą zmowę milczenia? Kto z otoczenia Marty wie więcej, niż chce przyznać? Kim jest denat i czy za swoją wiedzę zapłacił życiem?🌊
Nie chcę wam za dużo zdradzić z fabuły, dlatego polecam przeczytajcie "Efekt morza". Jest to świetnie skomponowany thriller psychologiczny, który wciągnie was na maxa i nie pozwoli odejść od książki póki sprawa nie zostanie wyjaśniona. Fabuła bardzo dobrze rozbudowana, dialogi poprowadzone w ciekawy sposób, nie ma czasu na nudę w tej książce, ponieważ akcja pędzi jak szalona.
„Efekt morza” to trzymająca w napięciu zagadka kryminalna, której nie sposób się oprzeć. Doskonale rozbudowana fabuła, która wciąga czytelnika na długie godziny, wyraziści bohaterowie i akcja, która z każdą stroną coraz bardziej zaskakuje, to nic innego jak przepis na udany kryminał. Możecie być pewni, że każdy z bohaterów pojawiający się na kartach tej powieści odgrywa ważną rolę i jest tam z konkretnego powodu, każdy z nich przyczynia się do rozwoju wydarzeń. Uwielbiam kiedy wszystkie wątki układają się w jedną całość, kiedy każdy bohater odgrywa swoją rolę. Po prostu musicie to przeczytać. Katarzyna Bonda z doskonała precyzją skomponowała powieść, inspirowana zniknięciem Iwony Wieczorek, idealnie oddając klimat małej społeczności i zmowę milczenia. Książka zmusza do myślenia i analizowania całej historii, zachowań bohaterów.
Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2024-06-05
Małgosia Szydlak
Książka, której fani kryminałów Katarzyny Bondy, czekali prawie 10 lat. Oto powraca szalenie popularna seria, której bohaterem jest...
Zemsta? Chciwość? Zraniona duma? Nieszczęśliwa miłość? A może po prostu... złość? Co spowodowało, że w kasynie Warszawa Royal ktoś sięgnął po broń? I kto...