Czy można napisać erotyk w subtelny sposób? Czy słowa mogą być równie pociągające jak cielesne doznania? Odpowiedzi na te pytania znalazłam w powieści Melisy Bel. Autorka świetnie poradziła sobie z obyczajową historią, która zabiera nas w świat erotyki i zmysłów. Zdecydowanie, ta książka utwierdza w przekonaniu, że seks zaczyna się w głowie!
"Ekscentryczka" to kontynuacja "Bezczelnej", gdzie śledzimy losy bohaterów poznanych już we wcześniej książce.
Minęło już kilka lat. Kinga zmieniła się, porzuciła grę na skrzypcach, ma za sobą nieudane związki. Pewnego wieczoru odnawia kontakt z Marcelem - mężczyzną, który już raz namieszał jej w głowie i w sercu. Ta dwójka zaczyna na nowo do siebie docierać, poznawać się ... Mamy okazję dowiedzieć się także coś więcej o przeszłości Kingi i jej trudnej relacji z matką.
W tej książce wiele się mówi. Dosłownie! Tutaj rozmowa, dialogi mają fundamentalne znaczenie, przez co historia jest bardzo realistyczna i nie ma nic wspólnego z banalnym i słodkim romansem. Porozumienie między bohaterami jest natychmiastowe chociaż ich relacja rozwija się powoli i w swoim tempie. Autorka pisze tak, że daje nam możliwość odkrywania wielu rzeczy razem z bohaterami. Pojawia się i ciekawość, i pragnienia i chęć odkrywanie siebie i swojego ciała. Bohaterom trudno ukryć swoje uczucia a Kinga nie powiedziała jeszcze ostatniego słowa i na koniec zostawia nas w niepewności.
"Ekscentryczka" w porównaniu z "Bezczelną" jest bardziej dojrzałą i zmysłową opowieścią. Jednak cały czas ma w sobie lekkość i przyjemny styl, który sprawia, że spędzimy z książką miły czas ❤️.
Data wydania: 2021-10-15
pannamelancholia
Catherine od dziecka żyje w cieniu olśniewającej siostry, do której nieustannie porównuje ją matka. Dziewczyna pokornie znosi jej reprymendy...
Lady Helen Williams jest uważana przez towarzystwo za piękną, niedostępną i… wybredną. Mimo że od trzech sezonów króluje na salonach, nie spieszy...