"Eryk pod maską błazna skrywa dużo więcej. Jest troskliwym, uczuciowym i cholernie inteligentnym facetem." ♡
Za egzemplarz do recenzji oraz współpracę bardzo dziękuję @wydawnictwosabat
Doskonale pamiętam dzień, w którym po raz pierwszy sięgnęłam po książkę od @slonecznikowa.panna
Jeden z lipcowych wieczorów, mocny zastój czytelniczy i ta ogromną chęć pochłonięcia kolejnej książki. Nie mogłam się na nic zdecydować, aż w końcu trafiłam na pierwszy tom #seriadetektyw #Hugo
Okładka przyciągająca wzrok, krótki tytuł i intrygujący opis. Właśnie wtedy przepadłam dla tej serii, a dziś przychodzę do was z recenzją trzeciego tomu #Eryk, którego zostałam recenzentką i ogromnie się z tego cieszę.
Marcelina już od pierwszych stron wprowadza nas w świat pełen zawirowań, tajemnic i zagadek, nie szczędząc nam przy tym całego przekroju różnorakich emocji.
Fabuła jest zaskakująca, dynamiczna i bardzo wciągająca, a bohaterowie — zarówno pierwszoplanowi, jak również pozostali — genialnie wykreowani, cechujący się różnorodnością i dający się polubić od samego początku.
Eryk — właściciel biura detektywistycznego. Pewny siebie i swoich umiejętności, troskliwy, czuły i bardzo inteligentny.
Zoya — Agentka ABW, matka i kobieta nieustraszona. Silna i niezależna. Kobieta ogień, lewirująca pomiędzy przeszłością, a teraźniejszością.
Obydwoje mają ciężką pracę, która potrafi przełożyć się na życie prywatne. Zarówno upór, jak i ryzyko stanowią nieodzowny element ich życia. Nikt nie był w stanie przewidzieć, że ich spotkanie zakończy się ogromną potrzebą chronienia kobiety, która z początku traktowała go tylko jako chwilę zapomnienia.
Ich relacja rozwija się stopniowo, Zoya obawia się, dopuścić go do siebie jednak Eryk się nie poddaje i próbuję przebić się przez jej skorupę, którą wytworzyła przez te wszystkie lata. Relacja głównego bohatera z jej synem również zasługuję na chwilę uwagi, dba on zarówno o Zoyę, jak i jej syna, a gdy dochodzi do pewnych wydarzeń, nie waha się ani przez sekundę, by objąć i jego swoją opieką.
"Eryk" Marceliny Baranowskiej to historia, której nie będziecie chcieli kończyć. To ogrom zagadek i tajemnic przeplatanych fantastycznie napisanym wątkiem romantycznym. Nie zabraknie tutaj zarówno spicy scen, jak i uroczych, roztapiających naszych serc, momentów. Nie można jednak zapomnieć o tym, że to wciąż —przede wszystkim — seria detektywistyczna z dozą dreszczyku, budząca w nas strach, a czasem nawet przerażenie. Historia Eryka i Zoi jest niczym bomba nieznanego pochodzenia — nigdy nie wiesz, co znajdziesz w środku i czy podejmując próbę rozbrojenia jej, nie przypłacisz życiem. Emocje, Tajemnice i Plot Twisty - Marcelina umie w to doskonale i w powiązaniu z jej przyjemnym oraz prostym w odbiorze stylem pisania zyskujemy nic innego, jak kolejną książkową perełkę.
Data wydania: 2024-05-30
Tytuł oryginału: Eryk
Tłumaczenie: polskie
zliterami
Każda kobieta lubi otrzymywać prezenty, prawda? Tylko co, jeśli te prezenty stają się zbyt osobiste, a nadawca przesyłek pozostaje nieznany? Życie Luny...
Lena Dąbrowska wspólnie z braćmi prowadzi renomowane biuro detektywistyczne. Po odejściu Kai nie potrafi wybaczyć Hugonowi tego, co jej zrobił. W życiu...