Okładka książki - Everything I Want

Everything I Want

Relacja między bohaterami tej książki działa jak magnes – przyciąga czytelników od pierwszych zdań i nie pozwala oderwać się do samego końca. Opowieść obrazuje miłość która nie zawsze kończy się sukcesem, lecz pozostawia trwały ślad, niczym powiew chłodnego wiatru.

Zander – obiekt marzeń kobiet, mężczyzna z zimnym sercem, które zostało zranione w przeszłości przez bliską osobę. Krzywda sprzed lat i mroczne wspomnienia dominują w relacjach z kobietami. Budował wokół siebie mur obojętności, wyrachowania i bezwzględności wobec innych. Wyzbył się uczuć względem innych osób, nawet z kręgu rodziny. To przyjaciel są najważniejszym ogniwem w jego relacji ze światem, ale wobec nich jest także surowy. Od dawna tłumi swoje emocje, traktując kobiety jako ulotne rozrywki. Korzysta i nie obiecuje niczego w zamian. Brutalnie odziera je ze złudzeń i uchodzi za nieosiągalnego partnera na przyszłość. Jednak na jego drodze ponownie staje Lea – siostra przyjaciela, z dawnych lat jego słabość, którą zawsze pragnął chronić, nawet przed sobą samym. Teraz dorosła, pełna odwagi kobieta rozbija jego porządek życiowy. Zakazana. A mimo to nieodparcie pociągająca.

Ich silna więź, wypełniona napięciem, pragnieniem oraz niewypowiedzianymi uczuciami, przekształca każdy rozdział w emocjonalną podróż. Dumny, uparty i zbyt wierny zasadom Zander,  nie dopuszcza słabości i uczuć. Podobnie jak uparta Lea, która chce samodzielności i broni się przed złamanym sercem, broni się w wyznaniu prawdy. Oboje boją się przyznać do swoich uczuć, wplątują się w związek, który staje się znacznie bardziej skomplikowany. Układ, który miał ich chronić, stał się własną pułapką. Czy w życiu Zandera jest miejsce na wierność oraz prawdziwą miłość? Czy Lea będzie gotowa zaryzykować wszystko, aby walczyć o uczucie, które może ją zranić? Jest jeszcze ktoś, kto pragnie zemsty i nie cofnie się przed niczym by zadać najgłębszy cios.

To książka, którą trudno odłożyć. Dynamiczna fabuła, doskonale skonstruowane postacie – w tym także te drugoplanowe – przedstawiają pełen emocji i napięcia obraz relacji, która fascynuje i przyciąga. Grupa przyajciół, których relacja jest głębokim wzajemnym wsparciem i jednocześnie pułapką tajemnic.

Styl autorki sprawia, że czytelnik czuje się jak cichy obserwator wydarzeń, blisko toczących się akcji z udziałem bohaterów.

Spędziłam noc na jej czytaniu… i naprawdę było warto. Dawno nie natrafiłam na tak wciągającą opowieść – tak intensywną, autentyczną i pięknie napisaną. „Everything I Want” to idealna lektura na jesienny wieczór – pełna namiętności, bogata w emocje i pozostająca w pamięci na długo po przeczytaniu ostatniej strony.

Nie mogę się doczekać kontynuacji!

Informacje dodatkowe o Everything I Want:

Kup książkę Everything I Want

Perdition
Hope S. Ward0
Okładka ksiązki - Perdition

Noah Grayson miał poukładane życie i jasno sprecyzowane plany na przyszłość. Nie przypuszczał, że odnowienie kontaktów ze starym przyjacielem ze studiów...