Okładka książki - Fall in love

Fall in love

Mam dla Was propozycje jesiennej książki na jeden niezobowiązujący wieczór przy świecach i dobrym ciachu. Gwarantuje, że czytając tę książkę, poczujecie chęć na coś słodkiego.

Na okładce napisano "Najsłodszy romans na jesień". W moim odczuciu była to słodko-gorzka lektura. Dlaczego? Urokliwy Toruń, słodkie wypieki i cierpkie małżeńskie pożycie, które zmusiło mnie do pewnych refleksji.

Głównymi bohaterami są Adam i Jagoda. On tworzy cudowne wypieki, które są uwielbiane i szybko rozchwytywane. Ona mężatka, która tkwi w nieszczęśliwym związku, marzycielka i pasjonatka teatrzyku lalek.
Co się stanie, gdy los połączy ich drogi? Czy Jagoda ocknie się i znów zawalczy o swoje szczęście?
Już na samym wstępie zaznaczę, że ta okładka od razu wpadła mi w oko. Prawda, że jest cudowna? To właśnie ona sprawiła, że chętnie po nią sięgnęłam. Czy środek mnie zauroczył?
Jeśli miałabym opisać tę książkę w kilku słowach, to nazwałbym ją: gorzką, nostalgiczną, malowniczą i słodką .
Muszę przyznać, że czytając tę historię, poczułam niesamowity klimat. Miałam wrażenie, że czuję zapach świeżych wypieków. Chciałam ich posmakować.
Autorka operuje poetyckim językiem, który w moim odczuciu, nie każdemu przypadnie do gustu. Jednakże muszę przyznać, że było to dla mnie coś nowego i nie żałuję, że po nią sięgnęłam. Styl jest niepowtarzalny.
Może nie porwała mnie i nie przeczytałam jej na jednym oddechu, ale naprawdę czułam się zrelaksowana i odprężona. Akcja rozkręcała się powoli, nie pędziła. Z pewnością to ksiazka dla osób, które lubią historię o trudnych relacjach międzyludzkich.
Na samym początku napisałam, że to słodko-gorzka historia. Słodka nie tylko ze względu na wypieki, ale też rodzące się uczucie. Gorzka, ponieważ opowiada o kobiecie, która cierpiała w ciszy i musiała zawalczyć o swoje szczęście, wrócić do dawnej siebie. Czy jej się to udało?
Sprawdzicie sami, sięgając po tę książkę.
Znajdziecie ją też na Legimi.

Informacje dodatkowe o Fall in love:

Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2022-09-28
Dodał/a opinię: jaczytam

Zobacz opinie o książce Fall in love

Kup książkę Fall in love

Za zakrętem
Marika Krajniewska0
Okładka ksiązki - Za zakrętem

Dwie kobiety, wielkie emocje, wspomnienia i współczesna Rosja w tle – to elementy składające się na najnowszą książkę wydawnictwa Papierowy...

No, Asiu!
Marika Krajniewska 0
Okładka ksiązki - No, Asiu!

Ta książka cię zaskoczy! W życiu Joanny szykują się zmiany. Po latach spędzonych za granicą do Polski wraca Paweł. Czy teraz, gdy nie będzie ich dzieliła...