Okładka książki - Farma pereł

Farma pereł

Mieszkanką niewielkiej wyspy Manihiki leżącej na Południowym Pacyfiku jest dziewczyna imieniem Kiona. Wiedzie ciche i spokojne życie na odizolowanym od świata kawałku lądu. Świetnie sprawdza się w codziennej pracy na rodzinnej farmie pereł.
Życie Kiony zostaje zaburzone w momencie, gdy w pobliżu wyspy rozbija się żaglówka, a na jej pokładzie znajduje się ranny człowiek. Mężczyzna imieniem Eric wkracza w codzienność mieszkańców Manihiki.
Jednak pewnego dnia na wyspie pojawiają się tajemniczy ludzie, którzy zabierają Erica. Kim są? Dlaczego go zabrali?
Dręczona pytaniami i pozostawiona w niepewności Kiona rusza śladem ukochanego.
Od tego momentu życie wyspiarki nie będzie już nigdy spokojne.
Razem z Kioną wyruszamy w podróż przez kontynenty. Podróż pełną tęsknoty, bólu, odwagi a przede wszystkim wiary.
"Farma pereł" to fascynująca opowieść o sile uczuć, chęci odkrycia prawdy. Jest to historia o wytrwałości w dążeniu do celu, ale też o wielkim poświęceniu.
W powieści poruszony został temat pieniądza, a dokładniej tego, że to on rządzi światem i to wokół niego wszystko się obraca.
Poznajemy wielu bohaterów, o wspaniale ukazanych różnych osobowościach i charakterach.
Ciekawie przedstawione życie na wyspie, samowystarczalność jej mieszkańców. .
"Farma pereł" to piękna i fascynująca historia młodej zdeterminowanej kobiety. Nie mogłam się oderwać. Książka zdecydowanie mnie zachwyciła.
Książkę mogłam przeczytać dzięki Wydawnictwu Czarna Owca.

Informacje dodatkowe o Farma pereł:

Wydawnictwo: Czarna Owca
Data wydania: 2020-04-15
Tytuł oryginału: Pärlfarmen
Dodał/a opinię: blondeside

Tagi: bóg

Zobacz opinie o książce Farma pereł

Kup książkę Farma pereł

Szczęśliwa ulica
Liza Marklund0
Okładka ksiązki - Szczęśliwa ulica

Dziesiąta część serii kryminałów opowiadających o dziennikarce śledczej Annice Bengtzon. Annika Bengtzon wraca do pracy w redakcji ,...

Granice
Liza Marklund0
Okładka ksiązki - Granice

Ciało pięknej kobiety zostaje odnalezione w śniegu. To już czwarta ofiara zamordowana w podobny sposób w krótkim czasie. Pewne elementy zbrodni powtarzają...