Okładka książki - Gaslighting. Jak uwolnić się od przemocy w relacjach

Gaslighting. Jak uwolnić się od przemocy w relacjach

„Gaslighting” Paulina Jaskuła to książka, która na pierwszy rzut oka pięknie się prezentuje, jednak jej tytuł nie mówi większości zbyt wiele. Niemniej jednak książka porusza niezwykle istotny temat przemocowych związków, przemocy psychicznej stosowanej wobec drugiej osoby, jak również podpowiada, jak można skutecznie się od tego odciąć.
Książka jest niezwykle potrzebna, bo przemoc, szczególnie ta psychiczna często z boku nie jest widoczna, ale tkwienie w niej potrafi prowadzić do tragedii. Niejednokrotnie, każdy z nas spotkał się z przypadkami przemocy bezpośrednio, czy pośrednio. Często takie przypadki zdarzają się tuż obok nas, za zamkniętymi drzwiami rodziny, która pozornie wydaje się idealnie szczęśliwą.
Jest to bardzo ważny poradnik, który przybliża również historię samej autorki, która właśnie wygrała walkę o samą siebie, o swoje życie i odzyskała wolność, która należy się każdemu z nas.
Po ten poradnik warto sięgnąć dla siebie, dla innych, możemy go polecać, możemy korzystać z jego porad i starać się pomóc innym, tym którzy tej pomocy od nas potrzebują. Nie pozostawajmy obojętni na krzywdę innych, bo kiedyś to my możemy potrzebować, aby ktoś wyciągnął pomocną dłoń w naszą stronę.
Poradnik nie czyta się jednym tchem, z uwagi na trudne tematy w nim poruszone, ale porady dawane przez autorkę są bardzo życiowe i dają czytelnikowi do myślenia. Ja czytając, analizowałam swoje życiowe doświadczenia i sytuacje. Niezwykle ważna, wartościowa i dobitna pozycja, którą naprawdę warto przeczytać. Dla siebie, dla swoich bliskich, dla znajomych, dla tych którym brakuje odwagi zawalczyć o siebie!

Informacje dodatkowe o Gaslighting. Jak uwolnić się od przemocy w relacjach:

Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2024-03-12
Kategoria: Medycyna i zdrowie
Dodał/a opinię: Małgorzata Styczeń

Zobacz opinie o książce Gaslighting. Jak uwolnić się od przemocy w relacjach

Kup książkę Gaslighting. Jak uwolnić się od przemocy w relacjach