Okładka książki - Gdyby mnie zabrakło

Gdyby mnie zabrakło

Emily po debiutanckiej klapie reżyserskiej wraca na wyspę Nantucket, aby zająć się remontem odziedziczonego domku letniskowego. Ma określony cel: wyremontować, sprzedać i opuścisz tę wyspę, bo to właśnie tu zginęła jej matka, osiemnaście lat temu.

W tym samym czasie Hollis, dawny przyjaciel Emily i były bejsbolista również wraca na wyspę, by zastanowić się nad resztą swojego życia oraz zaopiekować się dawno niewidzianą córka. Czy tych dwoje, stających na rozdrożu dróg osób, będą mogły pomóc sobie nawzajem?

GDYBY MNIE ZABRAKŁO to spokojna powieść, przy której się zrelaksujecie i odpoczniecie po ciężkim dniu pracy.

Autorka zaprasza nas na malowniczo umiejscowioną piaszczystą wyspę Nantucket u wybrzeża Massachusetts. Poprzez barwne opisy wręcz czułam słoną bryzę oceanu, ciepłe promienie słońca na skórze i sypki piasek między palcami stóp. Ależ ja zazdroszczę Emily i Hollisowi tak umiejscowionych domków letniskowych. Marzenie 😌.

Wykreowane postacie były przemyślane i barwne, a zmyślna historia wzbudzała zainteresowanie. Z czystą przyjemnością zatopiłam się w tej powieści i śledziłam ich perypetie.

Poprzez przeplatanie fabuły z perspektywy Emily i Hollisa możemy wczuć się w ich losy, zrozumieć wahania, jak i wątpliwości.

Podobała mi się również retrospekcja Isabella, matki Emily, pozwalająca zrozumieć i wyjaśnić co tak naprawdę wydarzyło się osiemnaście lat temu.

Informacje dodatkowe o Gdyby mnie zabrakło:

Wydawnictwo: Dreams
Data wydania: 2022-03-15
Dodał/a opinię: kotoksiazka

Tagi: obyczajowe

Zobacz opinie o książce Gdyby mnie zabrakło

Kup książkę Gdyby mnie zabrakło

Gdyby się nie wydarzyło
Courtney Walsh 0
Okładka ksiązki - Gdyby się nie wydarzyło

Cody Boggs i Louisa Chambers przyrzekli sobie, że niezależnie od tego, jak potoczą się ich losy, wrócą pod latarnię morską na wyspie Nantucket w dniu swoich...

Gdybyś wiedziała
Courtney Walsh 0
Okładka ksiązki - Gdybyś wiedziała

Emma Woodson ma nadzieję, że brukowane uliczki Nantucket i urok rodzinnego domu jej zmarłego męża otworzą w jej życiu nowy rozdział, którego bardzo potrzebuje...