Okładka książki - Geriatryczne biuro śledcze. Alicja w krainie trupów

Geriatryczne biuro śledcze. Alicja w krainie trupów

Purchawa bierze ślub! To jest mega niespodzianka! Ale wybranek jej serca zaskoczył wszystkich. GBŚ wybiera się oczywiście na ślub koleżanki ale pojawia się mały problem a mianowicie przyszły mąż. A mianowicie chłop nie do końca jest świadomy tego całego wydarzenia a mianowicie wydaje się tak jakby martwy.

~

Ada i jej załoga oczywiście biorą sprawy w swoje ręce a wątków jest naprawdę mnóstwo. Każdy jest podejrzany. A wątki są naprawdę dość ciekawe a nawet mogę powiedzieć że bardzo nietypowe. Rondo o magicznych właściwościach, dziki schab czy stajenka recytująca "Inwokację". I jak tu doprowadzić sprawę do końca? I kto okaże się sprawca morderstwa?

~

Uwielbiam tę ekipę, a to już trzecie ich wspólne śledztwo. Oczywiście bawiłam się niesamowicie, a nasi bohaterowie zapewniają rozrywkę od pierwszej do ostatniej strony książki. Książka jest w klimacie takim trochę świątecznym ale kto powiedział że musi być czytana w grudniu?!

~

Oczywiście nie zabraknie ciętych ripost czy przerysowanych i absurdalnych sytuacji co naprawdę daje efekt wow. Autorka jak zawsze zapewnia wiele teorii spiskowych wyjętych wręcz z najgłębszych czeluści internetu.

~

Najbardziej zaskoczył a za razem rozśmieszył mnie fakt iż facet może stać się "laforyndą". Coś moge powiedzieć jeśli znacie twórczość autorki to książka do przeczytania w ciemno. A jeśli jeszcze nie mieliście okazji nic czytać spod pióra Pani Iwony to koniecznie trzeba to nadrobić. Emocje i śmiech gwarantowany! Polecam idealnie sprawdzi się na poprawę humoru.

Dziękuję wydawnictwu Skarpa Warszawska za egzemplarz ♥️

Informacje dodatkowe o Geriatryczne biuro śledcze. Alicja w krainie trupów:

Wydawnictwo: Skarpa Warszawska
Data wydania: 2025-10-29
Dodał/a opinię: Joanna Szymczak

Tagi: Literatura kryminalna i detektywistyczna Komedie kryminalne

Zobacz opinie o książce Geriatryczne biuro śledcze. Alicja w krainie trupów

Kup książkę Geriatryczne biuro śledcze. Alicja w krainie trupów

Instytut
Iwona Banach0
Okładka ksiązki - Instytut

W małym miasteczku, w którym wszyscy się znają, dochodzi do trzech morderstw. Ofiary to starsze kobiety. Wydaje się, że poza szczególnym okrucieństwem...

Gnomon i tajemnica starego domu
Iwona Banach0
Okładka ksiązki - Gnomon i tajemnica starego domu

Guśka, Ptyś i Leonek spędzają wakacje u ciotki w Bolesławcu. Ciotka z racji wieku (około trzydziestu lat) zaczyna cierpieć na reumatyzm. A może to romantyzm...