Okładka książki - Zwłoki z klasą

Zwłoki z klasą

Piętnastolecie matury to świetny pretekst, by sprawdzić, jak się miewają dawni koledzy, zwłaszcza że klasa o profilu gastronomiczno-parapsychologicznym nie cieszyła się dobrą opinią.

Położony na obrzeżach miasta aquapark wydaje się idealnym miejscem na spotkanie po latach, a na imprezę przybywają ci, którzy szczególnie chcą pokazać, że do czegoś doszli. Między innymi znana pisarka, demonolog Dominik, mężobójczyni z Las Vegas oraz pewna influencerka - twórczyni wspomagającego libido specyfiku o nazwie Bzykamina. Również grono nauczycielskie nie kryje ciekawości, co wyrosło z niezbyt lotnych dzieciaków z najgorszej klasy w historii liceum. Niestety na samym początku ktoś znajduje ukryte w szafce ciało znienawidzonej matematyczki. Nic dziwnego, że podejrzani są absolutnie wszyscy. Do tego w samym aquaparku dzieją się inne paskudne rzeczy, a w tle czai się tajemnica związana z tragedią sprzed lat, o której wszyscy zdążyli już zapomnieć. Czy uda się wyjaśnić śmierć wrednej nauczycielki? Czy właściciele parku i stadko zwariowanych papug mogą mieć z tym cokolwiek wspólnego?

Informacje dodatkowe o Zwłoki z klasą:

Wydawnictwo: BookEnd
Data wydania: 2025-07-10

Kup książkę Zwłoki z klasą

Zwłoki z klasą - opinie o książce

Kto z Was uwielbiał matematykę w szkole i miał świetną Panią? ?

Iwona Banach w książce ,,Zwłoki z klasą" porusza temat spotkania dawnych kolegów z klasy o profilu gastronomiczno- parapsychologicznym z okazji piętnastolecia matury. Wydarzenie intrygujące, gdyż każdy chce się pokazać, a nauczycielki chcą zobaczyć na kogo to wyrośli dawni uczniowie.

Wiadomo, że po Iwonie Banach spodziewać się można wszystkiego, ale na pewno nie tego, że bohaterowie będą normalni. ? Dlatego też treść książki urozmaica pisarka, demonolog Dominika, mężobójczyni z Las Vegas oraz pewna influencerka, która jest też twórczynią specyfiku wspomagającego lidibo o nazwie Bzykamina. To, że padłam ze śmiechu, nie muszę Wam mówić. ?

Jednak, żeby w każdym razie nawet w najmniejszym momencie nie zawiało nudą, to zwłoki muszą być. A kogo? Wiadomo, że matematyczki, która nie była lubiana. A gdzie? Tym razem w szafie. Kto zabił? Grono podejrzanych jest obszerne.

Akcja toczy się w aquaparku i wątek związany z matematyczką to jedna sprawa. Kolejną jest tajemnica związana z tragedią sprzed lat. No i jest jeszcze wątek papug. Jakie one mają znaczenie w tej historii?

,,Zwłoki z klasą" Iwony Banach to zabawna pozycja, jak każda autorki, która ma w sobie czarny humor, kreatywną fabułę, zwariowanych i intrygujących bohaterów, szalone rozwiązanie i to coś, czego szuka się w komediach kryminalnych.

Podziwiam pomysły na tytuły. Mnie zawsze przyciągają. Zielona okładka również do mnie przemówiła, bo zielony uwielbiam.

Polecam, jeśli szukacie czegoś innego i zwariowanego.

Upiór w moherze
Iwona Banach0
Okładka ksiązki - Upiór w moherze

Życie bibliotekarzy nie może być nudne - szczególnie jeśli odwiedzają ich nietypowi czytelnicy albo... sami bohaterowie! Pewnej nocy w bibliotece pojawia...

Geriatryczne biuro śledcze. Zajazd pod Szalonym Mnichem
Iwona Banach0
Okładka ksiązki - Geriatryczne biuro śledcze. Zajazd pod Szalonym Mnichem

Ada dowiaduje się, że zamordowano córkę jej koleżanki. W zajeździe pod ,,Szalonym Mnichem" ktoś ją zabił, ale wyraźnie widać, że nie mógł tego zrobić człowiek...

Opad
Opad