" Nie boj się śmierci. Obawiaj się nieśmiertelności "
Pierwszy raz miałam okazję czytać książkę napisaną przez dwie kobiety, dlatego na początku się jej trochę obawiałam, to opis mnie do niej wręcz przyciągał i postanowiłam zaryzykować. W końcu kto nie ryzykuje, ten nie spija szampana. Śmiało mogę powiedzieć, że ten duet wyszedł całkiem dobrze. Książka od samego początku jest utrzymana w stałym napięciu i trzyma je do samego końca.
Młoda kobieta budzi się w hotelowym pokoju. Nie pamięta kompletnie nic, dodatkowo uświadamia sobie, że nie wie ,kim tak naprawdę jest, nie zna swojej tożsamości. Na domiar złego okazuje się, że została wplątana w morderstwo. Z pomocą przychodzi jej pewien mężczyzna, jednak szybko okazuje się, że nie tylko ona chce się dowiedzieć, jaka jest jej prawdziwa tożsamość. Dziewczyna nie wie już komu może ufać, nie zna niego poza tym jednym mężczyzna.. Czy będzie w stanie zaufać mu na tyle, by pomógł jej odkryć ,kim tak naprawdę jest?
Po czym poznać dobrą książkę ? Po tym, że zaczynasz i boisz się ją odłożyć na miejsce. Tak było i tym razem. Kiedy zaczęłam czytać i od razu przepadłam, nie chciałam jej odłożyć, bardzo interesowały mnie losy głównej bohaterki. Fabuła nie była ciężka , trochę panowała w niej chaotyczność, ale całkowicie mi to nie przeszkadzało. Książka kręci się wokół nauki, badań nad starzeniem się i nieśmiertelnością , to nie jest przeładowana językiem naukowym- to jej wielki plus. Książka jest łatwa w odbiorze, dzięki czemu czyta się ją naprawdę lekko,a kartki same przeskakują przez palce. Lektura posiada również piękną , niebanalną okładkę w kolorze fuksji. Jest to debiut i uważam, że udany ;)
Dziękuję @wydawnictwo_novaeres za egzemplarz do recenzji ;)
IG : jadzka_czyta
Wydawnictwo: Novae Res