Okładka książki - Grzech Reeda

Grzech Reeda

Tom 4 cyklu Sinners & Reapers

🏍ℜ𝔢𝔠𝔢𝔫𝔷𝔧𝔞🏍

Oj, długo nam autorka kazała czekac na czwarty tom "Sinners&Reapers", ale było warto. 😊
Z początku ciężko było mi się połapać w fabule, ale dość szybko przypomniałam sobie bohaterów i zależności, jakie między nimi występują.🥰
Dostajemy tu historię Ellie i Reeda. Wraz z Nikki tworzyli kiedyś paczkę przyjaciół, ale wszystko rozpadło się przez... miłość.
Żeby nakreślić sytuację, przypomnę, że Nikki w przeszłości spotykała się z Reedem, a teraz jest żoną jego brata- Paxtona. Ellie zaś zawsze kochała Reeda i bardzo cierpiała po stracie przyjaciół.😔
Teraz ich drogi ponownie się przecięły, ale w niezbyt miły sposób. Paxton namówił Reeda, aby ten zbliżył się do dawnej przyjaciółki w celu zdobycia informacji. Jednak nieoczekiwanie coś, co miało być udawane, stanie się prawdziwe. Tylko czy nie będzie za późno? 🥺
Na ile kobieta jest wplątana w handel organami? 😱

Autorka, tak jak w poprzednich częściach, trzyma nas w napięciu i serwuje nam cały kalejdoskop emocji. Powiem szczerze, że byłam sceptycznie nastawiona do związku Reeda i Ellie ze względu na ich przeszłość i tak naprawdę nadal nie jestem do końca przekonana co do tego faceta. 😁 Bywało, że traktował Ellie okropnie i właściwie przez lata odrzucał jej miłość, a po czymś takim ciężko chyba się pozbierać, nie tracąc godności. Było mi naprawdę szkoda głównej bohaterki, bo nie dość, że straciła przyjaciółkę i przyjaciela, to jeszcze bywała przez niego upokarzana, nazwijmy to po imieniu.
Ale tak już wygląda trudna miłość, miejmy tylko nadzieję, że znajdzie ona szczęśliwe zakończenie. 😊

Czytając o przeżyciach Ellie z młodości i ogólnie, o całej jej historii, krajało mi się serce. Ale autorka lubi nas gnębić trudnymi tematami, a my lubimy, kiedy to robi, prawda? 😁
Wszystko wynagradza romantyzmem, który pojawia się nawet wśród oschłych bikerów, a także zabawnymi i gorącymi momentami, przełamującymi poważne i bardzo bolesne tematy.
Oczywiście, nie zabraknie tu punktu widzenia Nikki i Paxtona, w końcu są dosyć blisko z parą głównych bohaterów, a i reszta klubu wtrąci swoje trzy grosze w tę historię.
Joanna Siepielska wie, jak napisać książkę, aby się przez nią po prostu płynęło, i udało się jej to również tym razem. "Grzech Reeda" to lektura zarówno na gorące, letnie dni, jak i na chłodniejsze wieczory. 😁 Bardzo się cieszę, że ta seria jest kontynuowana i mam nadzieję na rychłe wydanie kolejnej opowieści z podwórka Klubu "Sinners&Reapers!😁
Tę oceniam na 7,5/10🥰

Kup książkę Grzech Reeda

Antonio
Agnieszka Siepielska0
Okładka ksiązki - Antonio

Autorka bestsellerowego Rhysa powraca z drugim tomem mafijnej serii! Alyssa Scott nie może się pozbierać po poniżeniu, jakie zafundował jej narzeczony...

Luca
Agnieszka Siepielska0
Okładka ksiązki - Luca

Mistrzyni mafijnego humoru powraca z trzecim tomem serii „Synowie zemsty”! Luca Valenti jest kuzynem Rhysa i Antonio. Jego ojciec wiele lat...