GWIAZDY ORIONA to rasowy kryminał, mocny i brutalny, taki jaki lubię najbardziej, a do tego inspirowany prawdziwymi wydarzeniami 🔥. Polecam!
Jak ja się cieszę, że Lira wznowiła wydanie tej pozycji i zaproponowała mi egzemplarz do recenzji. Dzięki temu miałam możliwość zapoznać się z twórczością autora oraz z historią szeregowego Emila Stompora, młodego początkującego policjanta, który zaskarbił sobie moją sympatię.
Ależ autor zaserwował mi świetną zabawę, akcja powieści ani na moment nie zwalniała i z impetem parła do przodu. Choć z początku mnogość bohaterów może przytłoczyć, całość współgra ze sobą. Wszystko tutaj było przemyślane, od realistycznych dialogów po zachowanie bohaterów, a intryga do końca nie została rozwiązane przeze mnie, a to cenię najbardziej w tego typu powieściach.
Na duży plus też zasługuje umiejscowienie akcji u schyłku PRL i przemian milicyjno-policyjnych, gdy milicja nie cieszyła się uznaniem obywateli, a większość spraw była zamiatana pod dywan.
Już nie mogę się doczekać, aż przeczytam dalsze losy i śledztwa Emila Stompora 🔥.
Wydawnictwo: Lira
Data wydania: 2019-06-06
kotoksiazka
Do przygranicznego miasteczka przyjeżdża mężczyzna piszący o sudeckich legendach. Zaprzyjaźnia się z córką właścicieli hotelu, w którym nocuje...
Dwa ciała na sudeckim szlaku. Ofiary to Miss Polski i syn generała… Powieść inspirowana najgłośniejszą niewyjaśnioną zbrodnią lat 90. Schyłek...