Okładka książki - Hormony bez tabu. Nowe podejście do zdrowia kobiet oparte na medycynie stylu życia

Poradnik pełen złotych rad ale też tabelek oczywiście nikt z nas na co dzień po prostu nie stosuje. Dla mnie to po prostu osobisty ale przede wszystkim konkretny przewodnik o dbaniu o swoje zdrowie hormonalne. Fajnie wszystko opisane jak dbać w sposób zrównoważony, praktyczny a jednocześnie wdrożenie go w dość możliwy dla każdego sposób.

~

Podoba mi się to że autorka nie ocenia czy też nie normalizuje tylko zachęca czytelniczkę aby w pełni zrozumieć jak nasze ciało zaczyna wołać o pomoc. Podoba mi się też to, że autorka tłumaczy w naprawdę przystępny i prosty sposób co to endometrioza, Hashimoto czy chociażby PMS. Często bywa tak, że żadna z nas po prostu nie zwraca uwagi na codzienne wybory a one jednak mają wpływ na nasze zdrowie nie tylko psychiczne czy fizyczne ale właśnie na zdrowie hormonalne.

~

Czyta się to naprawdę przyjemnie gdyż Pani Natalia zwraca się jak kobieta do kobiety. Bez zbędnych medycznych sformułowań których i tak często nie rozumiemy ale po prostu zwraca się z chęcią pomocy. Znajdziesz w poradniku naprawdę wiedzę, która pozwoli odzyskać kontrolę nad samym sobą.

~

„Hormony bez tabu” to niezbędny poradnik dla kobiet, dzięki któremu nie tylko zrozumiemy Co dzieje się z naszym ciałem ale przede wszystkim cenna wiedza, która śmiało można przekazywać dalej. Książka naprawdę daje siłę i wspiera nas kobiety myślę, że każda z nas powinna mieć ten poradnik na półce i czasem po prostu po niego sięgać. Nie chodzi tu o to czy mamy problemy hormonalne czy też nie, ale najważniejsze w tej książce jest chęć zadania o siebie.

Dziękuję wydawnictwu Muza za egzemplarz ❤️

Informacje dodatkowe o Hormony bez tabu. Nowe podejście do zdrowia kobiet oparte na medycynie stylu życia:

Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2025-06-04
Kategoria: Medycyna i zdrowie
Dodał/a opinię: Joanna Szymczak

Tagi: Rodzina i zdrowie Medycyna i zdrowie w ujęciu popularnym

Zobacz opinie o książce Hormony bez tabu. Nowe podejście do zdrowia kobiet oparte na medycynie stylu życia

Kup książkę Hormony bez tabu. Nowe podejście do zdrowia kobiet oparte na medycynie stylu życia