Okładka książki - Hormony bez tabu. Nowe podejście do zdrowia kobiet oparte na medycynie stylu życia

„Hormony bez tabu” Natalii Gondek to napisana przystępnym językiem bez medycznego zadęcia publikacja, która dotyka wrażliwych dla kobiet kwestii związanych z działaniem gospodarki hormonalnej. Autorka w klarowny sposób wyjaśnia, jak działają hormony, dlaczego są tak ważne i jak wpływają na nasze ciało, psychikę i codzienne funkcjonowanie.

To, co wyróżnia tę książkę, to bezkompromisowe podejście do tematów, często pomijanych lub traktowanych powierzchownie. Przykładowo bolesne miesiączkowanie, tak często bagatelizowane (bo taka Pani uroda!) może być objawem innego schorzenia, a zalecenie tabletek antykoncepcyjnych w tym wypadku nie rozwiązuje głównego problemu. Gondek skutecznie obala mity i podpiera swoje stanowisko konkretnymi argumentami.

Dużym atutem jest empatyczna narracja autorki, która nie moralizuje i nie ocenia, lecz daje kobietom narzędzia do lepszego rozumienia własnego ciała. Publikacja sprawdzi się zarówno jako kompendium dla osób szukających pomocy w rozpoznaniu objawów zaburzeń hormonalnych, jak i jako przewodnik edukacyjny dla tych, które chcą świadomie podejmować decyzje dotyczące zdrowia.

Natalia Gondek stworzyła poradnik, który daje kobietom poczucie sprawczości i wyposaża w wiedzę niezbędną do zadbania o hormonalną równowagę. To pozycja, którą warto mieć na półce, nie tylko dla siebie, ale też dla sióstr, córek, partnerek czy przyjaciółek.

Informacje dodatkowe o Hormony bez tabu. Nowe podejście do zdrowia kobiet oparte na medycynie stylu życia:

Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2025-06-04
Kategoria: Medycyna i zdrowie
Dodał/a opinię: annakniga

Tagi: Rodzina i zdrowie Medycyna i zdrowie w ujęciu popularnym

Zobacz opinie o książce Hormony bez tabu. Nowe podejście do zdrowia kobiet oparte na medycynie stylu życia

Kup książkę Hormony bez tabu. Nowe podejście do zdrowia kobiet oparte na medycynie stylu życia