Przychodzę dziś do Was z książką, która niedawno doczekała się swojej kontynuacji (ale o niej później).
"I ja ciebie też!" to książką napisana przez trzy autorki związane z branżą telewizyjną i rozrywkową i przedstawia słodko-gorzkie, ale zdecydowanie przezabawne historie trzech przyjaciółek, które zawodowo są związane z tą samą branżą co autorki. Czyżby taka autobiografia na wesoło? 🤔😉 Od dwudziestu lat Laura, Wiktoria i Agata mają zwyczaj spotykania się razem na wigilijnym śniadaniu. Tego roku też się spotkały w nadziei, że później wrócą do własnych rodzin i spraw, żeby jakoś dotrwać do hucznego Sylwestra. Ale tym razem wszystko potoczyło się nie tak, jak zakładały...
Jeżeli lubicie komedie, ta książka zdecydowanie jest dla Was. Cięty język, lekkie pióro i przezabawne sytuacje, w których autorki postawiły swoich bohaterów, sprawiły, że bawiłam się wyśmienicie. Zakulisowe smaczki, pudelkowe rewelacje w połączeniu z świąteczno-sylwestrową gorączką stworzyły niesamowity klimat. Ta historia, a raczej te wszystkie historie nie tylko mnie rozbawiły, ale też wzruszyły i skłoniły do refleksji. Chyba udzieliła mi się książkowa noworoczna atmosfera podsumowań i postanowień 😉 ( i to w środku lata 😱)
Książka jest napisana jak gotowy scenariusz na film i jestem przekonana, że byłby on rewelacyjny.
Wydawnictwo: Burda Książki
Data wydania: 2020-10-14
Anastasiya Adryan
Nie ma w życiu limitu szczęścia u nieszczęścia.
Kiedy tankował paliwo, jego wzrok przyciągnął niecodzienny jak na wigilijny wieczór widok...(...) W sklepie przy stoliku kawowym siedziały, obejmując się, trzy babki... Odpicowane w najlepsze ciuchy, takie ryczące czterdziestki. Od razu było widać, że są nawalone.