Okładka książki - I nigdy cię nie opuszczę! patronujemy

I nigdy cię nie opuszczę!

Inne wydania:

Strasznie mnie ciekawi jak powstają takie książki tzn. pisane przez aż 3 autorki . Biorąc pod uwagę efekt, sądzę, że całkiem nieźle się dogadują i mają bardzo fajne pomysły.

Trzy kobiety stworzyły książkę o ... trzech kobietach ;) Przyjaciółkach takich typowych . Nie słodzących, nie idealizujących siebie nawzajem. Wiktoria , Laura i Agata znają się jak przysłowiowe łyse konie i pójdą za sobą w ogień ale po drodze powiedzą sobie szczerze co o sobie nawzajem myślą, bez owijania w bawełnę. Trzy dojrzałe już kobiety, obeznane w świecie show biznesu ale tak jakby z mężczyznami nie do końca :) Ich perypetie, wzloty i upadki, wywołują zarówno uśmiech na twarzy jak i nie raz szok albo wzruszenie . Na pewno w trakcie tej lektury nuda Wam nie grozi.

Uważam, że to świetna książka na zakończenie wakacji, ma taki lekki styl , autorki piszą tak inaczej, nawet nie wiem jak to do końca opisać. Płynie się przez te książkę, czyta ekspresowo. Styl jest taki ... no inny. Zabawny, charakterystyczny, ma takie cechy , przez które przynajmniej mi zapadnie w pamięć. Chce się aż momentami pewne teksty i pyskówki notować ;) Relacja między naszymi bohaterkami jest wyjątkowa. Ogólnie bohaterowie tej książki są świetnie wykreowani, mamy i takich, których nie sposób nie lubić i takich, których by się z chęcią za włosy wytarmosiło jak i takich, których można po prostu wyśmiać bo na nic więcej nie zasługują.

Każda z naszych pań jest na swój sposób inna. Ale uzupełniają się nawzajem i wspierają w trudnych chwilach. A żadnej takowych nie brak . Laura - ma problemy z alkoholem ale za to cudowną rodzinę.
Kocurów nie sposób nie lubić i jej męża chętnie bym adoptowała ;)
Agata , kobieta po przejściach, desperacko wręcz szukająca szczęścia w miłości. Co z tego wyniknie sami się przekonajcie. Wiktoria, szykuje się do ślubu. Nagle okazuje się , że ma brata , a skąd to też niespodzianka . I co z tym ślubem będzie ?

Tu nic nie jest przewidywalne ani oklepane. Panuje kontrolowany chaos , który bardzo mi się podoba. Uważam, że to bardzo fajna, lekka lektura o sile przyjaźni . Warto poznać te kobiety . Nie jest to pierwsza książka o ich poczynaniach ale ja wcześniejszej (jeszcze) nie czytałam i mimo to bez problemu odnalazłam się wśród nich . I nie wątpliwie będzie ciąg dalszy, który z chęcią przeczytam bo tak tego zostawić nie można.

Polecam :)

Informacje dodatkowe o I nigdy cię nie opuszczę!:

Wydawnictwo: Słowne z uczuciem
Data wydania: 2021-07-28
Dodał/a opinię: Marta BONIECKA

Tagi: bóg

POLECANA RECENZJA

Zobacz opinie o książce I nigdy cię nie opuszczę!

Kup książkę I nigdy cię nie opuszczę!