Okładka książki - Imperium księżyca w pełni. Wzlot i upadek Komanczów, najpotężniejszego indiańskiego ludu w historii Ameryki Północnej

Inne wydania:
Faktycznie, ciekawa pozycja, choć niestety niewiele mająca z wizjami Karola Maya. A tak miło było wyobrażać sobie, że się jest szlachetnym Apaczem:) Jakoś brud życia w wigwamie słabo podtrzymuje to pragnienie. Duży - bardzo duży - plus za głęboką wiedzę. Minus za dostrzegalną chaotyczność wywodu.

Informacje dodatkowe o Imperium księżyca w pełni. Wzlot i upadek Komanczów, najpotężniejszego indiańskiego ludu w historii Ameryki Północnej:

Wydawnictwo: Czarne
Data wydania: 2015-04-22
Kategoria: Literatura faktu, reportaż
Dodał/a opinię: Krzysztof Bieniek

POLECANA RECENZJA

Zobacz opinie o książce Imperium księżyca w pełni. Wzlot i upadek Komanczów, najpotężniejszego indiańskiego ludu w historii Ameryki Północnej

Kup książkę Imperium księżyca w pełni. Wzlot i upadek Komanczów, najpotężniejszego indiańskiego ludu w historii Ameryki Północnej

Wrzask rebeliantów. Historia geniusza wojny secesyjnej
S. C. Gwynne0
Okładka ksiązki - Wrzask rebeliantów. Historia geniusza wojny secesyjnej

Generał Stonewall Jackson jest postacią owianą legendą, romantycznym bohaterem, szlachetnym przegranym. Jest też bez wątpienia jednym z najwybitniejszych...