Jacklyn Hyde
Już od dawna chciałam przeczytać tę książkę, a ponieważ była i pogoda marna i ostatnio przeczytałam cięższe książki postanowiłam że najlepsza pora na coś lekkiego. Tak oto sięgnęłam po "Jacklyn Hyde". Książka opowiada o dziewczynce która ponad wszystko chce być idealna, zarówno dla rodziców, jak i przyjaciół i nauczycieli. Dlatego robi wszystko, żeby spełniać najwyższe oczekiwania. Niestety pewnego dnia, za sprawą fatalnego zbiegu okoliczności wszystko idzie nie tak, więc dziewczynka wypija roztwór który sprawi, że będzie idealna. Niestety preparat działa całkiem inaczej i panowanie nad ciałem dziewczynki przejmuje Jackle, kreatura która wygląda jak brzydsza i potworniejsza wersja Jacklyn na domiar złego robi wszystko, żeby dziewczynka była idealna, ale robi to bezwzględnie, nie patrząc na uczucia innych.
Książka była przyjemna, mega fajny pomysł. Oczywiście opary na histori Doktora Jekylla i pana Hyde tyle że w lżejszej wersji, podoba mi się przełożenie tego na świat nastolatków i problemy młodzieży. Super było czytać o przyjaźni jaka łączy dziewczynki, cudowne wsparcie jakie sobie dają i oddanie jest godne podziwu. Wspaniała książka z cudnym przesłaniem, do tego lekka. Super.
Data wydania: 2021-06-16
Kategoria wiekowa: 9-12 lat