Zacznę od tego, że ten poradnik napisany jest przez Panią psycholog a za razem psychoterapeutkę. Świetnie ta książka jest napisana gdyż jest w formie odpowiedzi na pytania zadawane przez jej pacjentki. Autorka chce uświadomić czytelniczki, że zazwyczaj to co przez nas uważane jest za normalne zachowanie nie zawsze tym jest.
~
W tym świetnym poradniku odnajdziecie typy mężczyzn zaczynając od zazdrośnika, a na typie agresywnym kończąc. Fajne jest to, że autorka szczegółowo opisuje jak radzić sobie w takich relacjach i przede wszystkim jak unikać takich facetów ale jednocześnie ich rozpoznawać.
~
Często jest tak, że to my kobiety się obwiniamy, że coś z nami jest nie tak. Miałyście tak kiedyś? Powtarzałyście sobie, że nie jesteście w czymś wystarczająco dobre? Jeśli tak to ta książka jest właśnie przeznaczona dla Ciebie! Dodatkowym plusem tej książki są ćwiczenia i wskazówki dla odbiorcy.
~
Ja osobiście nie miałam okazji być w takim toksycznym związku, ale książka naprawdę bardzo otworzyła mi oczy na otaczający mnie świat. Po przeczytaniu tej książki z łatwością będę mogła rozpoznać problemy u innych. Zdecydowanie będę ją polecać każdej kobiecie.
~
Na podsumowanie mogę powiedzieć Wam tyle, że ta książka jest obowiązkowa lektura dla każdej nastoletniej jak i dorosłej kobiety. Dzięki niej można odkryć własną siłę i wiarę w sama siebie. Książka napisana lekkim i przystępnym językiem więc łatwo każda z nas go zrozumie. Ale wartości, które z niej można zaczerpnąć na pewno zostaną z czytelnikiem do końca życia!
Dziękuję wydawnictwu Prószyński i S-ka za egzemplarz ❤️
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka