Okładka książki - Jeśli tylko chcesz

Jeśli tylko chcesz

🤎🤎🤎Recenzja🤎🤎🤎

"Jeśli tylko chcesz" - Alicja Górzyńska

Stara miłość nie rdzewieje. Dawni ukochani będą musieli się zmierzyć z danwymi uczuciami. Czy wielka miłość, która ich kiedyś łączyła jest w stanie wszystko przetrwać?

Wiktoria, ambitna i mądra ale jednocześnie wypalona zawodowo. Wraca w dawne strony i zaczynają wracać uczucia. Bardzo miła i czuła, wie kiedy walczyć a kiedy stanąć w cieniu. Potrafi wiele zrozumieć I nigdy nie chce narzucać innym swojego zdania.

Maks, czuły i opiekuńczy facet. Kiedy los stawia na jego drodze dawną miłość, walczy i robi wszystko żeby znowu być szczęśliwym. Potrafi otoczyć kobietę opieką i sprawić, że poczuje się wyjątkowo. Jest bardzo szarmancki i uprzejmy. Nie narzuca ale pokazuje czego chce. Nie boi sie mówić o uczuciach.

Łączyła ich wielką miłość, która w pewnym momencie się skończyła. Lata cierpień i rozłąki dały im w kość, ale los znowu splata ich drogi.
Tym razem starają się wykorzystać daną szansę jak najlepiej mogą. Powoli się docierają ale czuć te dawna chemię.

Książka ma charakter obyczajowy z romansem w tle. Poznajmy losy dwójki zakochanych ludzi. Poznajmy ich dawne życie i stajemy się świadkami nowego.
Pojawia się także komplikacje, które nie jeden raz spowodują szybsze bicia serca.

Jest to bardzo przyjemna pozycja, która pozwala na odpoczęcie od standardowych motywów dzisiejszych książek.
Będzie bardzo życiowo i emocjonlanie. Z tej historii można wiele wynieść. Np.
Kiedy trafi się szansa na miłość to wykorzystajmy ją i się nawet nie powinniśmy zastanawiać.

Brakowało mi jedynie dłuższych rozmów bohaterów. Można było także zmniejszyć liczbę opisów na rzecz wymieninych wcześniej dialogów. Dzięki temu książka mogła jeszcze bardziej zyskać na wartościowości.
Jednak ta historia trafiła w moje serce i bawiłam się przy niej świetnie. Na takie książki warto poświęcić czas i spotkać się z uroczą ale także bolesną historię miłosną.

Informacje dodatkowe o Jeśli tylko chcesz :

Wydawnictwo: Novae Res
Data wydania: 2021-08-09
ISBN: 9788382194661
Dodał/a opinię: glinka_54_czyta

Tagi: Dom Chrześcijaństwo rumunia

Zobacz opinie o książce Jeśli tylko chcesz

Kup książkę Jeśli tylko chcesz

Zimowa herbata
Alicja Górzyńska0
Okładka ksiązki - Zimowa herbata

Marcelina, samodzielna mama po rozwodzie, przeprowadza się z synkiem Aleksem do nowego mieszkania. Kiedy jej były mąż zabiera chłopca na dwa tygodnie...

Pozwól mi być
Alicja Górzyńska 0
Okładka ksiązki - Pozwól mi być

Iza jest twardo stąpającą po ziemi, piękną kobietą, jednak skrywa w sobie kompleksy, które są w niej gdzieś głęboko zakorzenione. Jest zajęta głównie pracą...