Okładka książki - Kapitan Majtas (5-6). Kapitan Majtas. Dwie turbohistorie w kolorze (Tomy 5 i 6)

Kapitan Majtas (5-6). Kapitan Majtas. Dwie turbohistorie w kolorze (Tomy 5 i 6)

George i Harold to chodzą do czwartej klasy szkoły podstawowej im. Jerome’a Horwitza i się przyjaźnią. Uważani są za dość miłych chłopców, a jednocześnie, kiedy dzieje się coś złego, to oni ponoszą za to odpowiedzialność. No cóż, nie lubią nudy, która panuje w szkole i mają wiele ciekawych pomysłów, które niejednokrotnie pakują ich w kłopoty.
Przed Kapitanem trudne zdanie, będzie musiał stawić czoło Superkobiecie. Nie będzie łatwo, tym bardziej że ona ma w planach przejąć władzę nad całym światem i zrobi wiele, aby osiągnąć cel. Na dodatek to wcale nie koniec, a dopiero początek kłopotów. Eksperyment Melvina wymyka się spod kontroli, a na scenę wkracza Zasmarkany Cyborg. Oj będzie się działo. Co takiego? Na jakie pomysły wpadnie nasz Kapitan? W jakie tarapaty się wpakuje? Czy pokona zło?

Ta książka to po prostu duża dawka śmiechu dla dziecka. Przygody chłopców były ciekawe, wciągające, a momentami tak zabawne, że po prostu nie da się zachować powagi. Synowi zdecydowanie się podobała i stwierdził, że tak dobrze dawno nie bawił się przy czytaniu.

Wizualnie książka jest świetna. Znajdziemy w niej kolorowe strony i niebanalne ilustracje. To wszystko zdecydowanie przyciąga wzrok i zachęca do poznania treści.

„Kapitan Majtas. Dwie turbohistorie w kolorze (Tom 5 i 6)” to książka, z którą dziecko będzie się doskonale bawiło. Z przyjemnością polecam.

Recenzja pojawiła się również na moim blogu - Mama, żona - KOBIETA

Informacje dodatkowe o Kapitan Majtas (5-6). Kapitan Majtas. Dwie turbohistorie w kolorze (Tomy 5 i 6):

Wydawnictwo: Marginesy
Data wydania: 2025-11-12
Tytuł oryginału: Captain Underpants. Two Turbo-Charged Novels in One (Full Colour!)
Dodał/a opinię: Anna Kaczor

Tagi: Publikacje dla najmłodszych książeczki obrazkowe i aktywizujące Książeczki obrazkowe dla dzieci Komiksy i paski komiksowe dla dzieci i młodzieży Dzieci od ok. 6 lat

Zobacz opinie o książce Kapitan Majtas (5-6). Kapitan Majtas. Dwie turbohistorie w kolorze (Tomy 5 i 6)

Kup książkę Kapitan Majtas (5-6). Kapitan Majtas. Dwie turbohistorie w kolorze (Tomy 5 i 6)

Dav Pilkey0
Okładka ksiązki - Kapitan Majtas. Wielka bitwa z zasmarkanym cyborgiem, część 2. Rozróba głupkowatych roboglutów. Tom 7

George i Harold pokonali wprawdzie Zasmarkanego Cyborga, ale na jego miejsce pojawiły się niespodziewanie głupkowate i wstrętne Robogluty. Chłopcy wyruszają...

Dogman (Tom 8). Dogman 8. Aport z oblężonego miasta
Dav Pilkey0
Okładka ksiązki - Dogman (Tom 8). Dogman 8. Aport z oblężonego miasta

Straszny Dziadunio znów się pojawia, by konsekwentnie stanąć po stronie Zła, które wcieliło się tym razem w nie-dobrą Wróżkę. W imię fałszywie pojmowanej...