Książka jest tak dobra, że nie da się jej odłożyć nawet na chwilę.
Autorka jak zawsze wlała w historię ogrom emocji, które ja odczułam całą sobą.
Historia dziennikarki Gai, która wchodzi w świat Dreams Company, żeby napisać reportaż o pracy w korporacji.
Wszyscy zapewniają ją, że są niczym rodzina. Jednak Gaja szybko odkrywa, że mobbing i awanse za seks są tu na porządku dziennym. W poznaniu firmy z lepszej strony ma ją wspomóc Ryan. Od samego początku między nimi wybucha pożądanie tak silne, że wdają się w romans.
Obydwoje mają rodziny.
I Gaja i Ryan chcą utrzymać to w tajemnicy.
Przecież to tylko seks....
Czy im się uda?
Jakie będą konsekwencje na pozór niezobowiązującego romansu?
"Czuła się tak, jakby wisiała na linie nad przepaścią, a jednak brnęła w to dalej, mimo świadomości, że w każdej chwili może runąć w dół."
Opowiadanie pełne pożądania i zdrady, która będzie niosła swoje konsekwencje przez całe życie wszystkich postaci.
Spotykamy tragedie, które mogłyby się nie zdarzyć gdyby wybrali inną drogę w życiu i spotkali innych ludzi.
Toksyczność relacji współpracowników można wyczuć od początkowych rozdziałów. Gabrysia pokazuje jak łatwo zniszczyć innego człowieka dążąc do władzy i awansu.
Uczucia, którymi Gaja i Ryan siebie darzą to istny rollercoaster, a zakończenie jest zwierciadłem płomiennego romansu.
Wszyscy bohaterowie idealnie wykreowani. Zdarzenia tworzą logiczną całość, aż trudno
uwierzyć, że to tylko fikcja literacka.
Książka przepełniona emocjami i tymi pozytywnymi, i negatywnymi.
Polecam!
Wydawnictwo: Wydawnictwo Literackie
Data wydania: 2022-02-09
Wioletta Jachym
Trzy kobiety, co roku 8 marca, spotykają się w kawiarni u Róży, aby porozmawiać, o swojej kobiecości, błędach, które popełniły, radościach...
Książka o wielkiej miłości kobiety do mężczyzny. Opowieść o tym, jak trudne i wymagające odwagi jest adopcyjne rodzicielstwo. Wzruszająca, niekiedy smutna...