Okładka książki - Karma

Karma

Gaja jest dziennikarką i pewnego dnia pojawia się w korporacji Dreams Company, gdzie układy, nadużycia są na porządku dziennym. Ryan, jeden z pracowników dostaje specjalne zadanie, żeby je wykonać musi zbliżyć się do Gaji. Między kobietą, a Ryanem zawiązuje się intymna relacja, która może przynieść obojgu szereg konsekwencji. Jakie zadanie dostał Ryan? Jak konsekwencje poniesie Gaja i Ryan?

To już moje kolejne spotkanie z książkami @gabrielagargas i podoba mi się, że jej książki są napisane przez życie, wszystko w nich ukazane jest bez zbędnego upiększania. Jak było w przypadku "Karmy"?
Autorka stworzyła ciekawą i niecodzienna fabułę, a tym samym od pierwszych stron wciągnęła mnie do świata korporacji Dreams Company i tego co tam się wyprawia, a uwierzcie dzieje się tam sporo. W tej firmie na porządku dziennym są wszelkiego rodzaju układy, wykorzystywanie pracowników, manipulacje czy też romans z przełożonym, dzięki któremu można dostać awans. Zdaje sobie sprawę z tego, że pewnie w nie jednej firmie panują podobne "zasady", tylko wszystko odbywa się bardziej po cichu i za zamkniętymi drzwiami.
Ta książka nie jest łatwą historią, to wręcz gorzka opowieść o ludziach podążających za swoimi celami i marzeniami za wszelką cenę. Bohaterowie niestety swoim zachowaniem nie zaskarbili mojej sympatii, jednak z pewnością zostali oni bardzo dobrze wykreowani. Autorka za pomocą swojej powieści pokazuje, że kłamstwo ma krótkie nogi i zawsze się wyda, uświadamia czytelnikowi jak zawistni i zazdrośni bywają ludzie będący w naszym środowisku oraz że karma zawsze wraca i to w najmniej oczekiwanym momencie. Przeraża mnie to do czego są zdolni niektorzy ludzie, naprawdę.
To zupełnie inna odsłona autorki i przyznaje się, że zostałam kompletnie zaskoczona treścią tej książki. Jednak mimo wszystko chyba wolę @gabrielagargaś w typowych obyczajówkach. Moja ocena to 7/10.

Informacje dodatkowe o Karma:

Wydawnictwo: Wydawnictwo Literackie
Data wydania: 2022-02-09
Dodał/a opinię: zakochanawksiazk

Tagi: Proza erotyczna bóg

POLECANA RECENZJA

Zobacz opinie o książce Karma

Kup książkę Karma

Głowa do góry, cycki do przodu!
Gabriela Gargaś0
Okładka ksiązki - Głowa do góry, cycki do przodu!

Usiądź. Oddychaj. A jeśli trzeba, to rozepnij biustonosz, który Cię uwiera. O, tak. Lepiej. Masz prawo do gorszego dnia. Masz prawo płakać w łazience...

Jeden błąd
Gabriela Gargaś0
Okładka ksiązki - Jeden błąd

Czy kiedykolwiek myślałaś, ile może kosztować Cię jeden błąd? Co, jeśli jedna chwila nieuwagi zmieni całe Twoje życie na zawsze? Nowa powieść Gabrieli...