Okładka książki - Kaszubska ziemia, żuławski wiatr

Kaszubska ziemia, żuławski wiatr

Ta książka bez dwóch zdań zauroczy was nie tylko samą fabułą, ale również wspaniałymi opisami krajobrazu Kaszub i Żuław.

Autorki w niesamowity sposób stworzyły barwną opowieść, w której przemyciły nie tylko wspaniałe regionalne słownictwo, ale i również obyczaje, kulturę, tradycje, a nawet smakowitą kuchnię.

,,Kaszubska ziemia, żuławski wiatr.”- to wspaniała powieść o o miłości, szacunku i przywiązaniu do swojego rodzinnego miejsca, a także o zwadach i uprzedzeniach zakorzenionych od najstarszych pokoleń.

Poznamy w niej charakternych, dumnych i upartych bohaterów. Zaś ciekawe i niecodzienne dialogi z wplecionym regionalnym językiem sprawiają, że przy książce będziecie się dobrze bawić.

Książka mnie niesamowicie oczarowała. Całkowicie przesiąknęłam tymi malowniczymi krajobrazami, w które chciałabym się kiedyś udać. Dzięki niej dowiedziałam się sporo ciekawych i interesujących rzeczy na temat Kaszub i Żuław.

Bardzo polecam

Informacje dodatkowe o Kaszubska ziemia, żuławski wiatr:

Wydawnictwo: Flow
Data wydania: 2024-07-10
Dodał/a opinię: Zaczytananaemigr

Tagi: Literatura obyczajowo-rodzinna Romans współczesny

Zobacz opinie o książce Kaszubska ziemia, żuławski wiatr

Kup książkę Kaszubska ziemia, żuławski wiatr

Samotnik
Sylwia Kubik0
Okładka ksiązki - Samotnik

W pięknej wiosce pośród zadbanych, choć ubogich chatek stoi dom bez drzwi i okien. Kto może w nim mieszkać? Samotnik! Wychodzi ze swojego domu rzadko,...

Zimowe Żuławy. Beata
Sylwia Kubik0
Okładka ksiązki - Zimowe Żuławy. Beata

Wiatr hula po otulonych śniegiem Żuławach zaglądając w okna mieszkańców szykujących się do świąt. Niektórzy, pochłonięci przez świąteczny rozgardiasz,...