Okładka książki - Kiedy budzą się motyle

Kiedy budzą się motyle

Miłość, w zebranych w tej książce opowieściach, niczym motyl który w odpowiednim czasie wznosi się do góry rozposcierajac skrzydełka, zachwycajac całą feerią barw. Ale zanim to nastąpi, jest brzydki smutny kokon, i nic nie zapowiada, że może być z tego coś pięknego. Bohaterowie opowiadań zebranych w książce "Kiedy budzą się motyle" przeżywają właśnie takie nijakie, często smutne i bolesne chwile. Tkwiac w kokonach codzienności, zmagajac się ze stratą, śmiercią, chorobą. I nagle przychodzi ten moment przepoczwarzenia. Jedna chwila, jakaś głupia hotelowa pomyłka, jazda pociągiem na gapę... wszystko wokół zaczyna nabierać innych barw, nowego sensu. Powraca radość życia, odczuwa się znów zapachy wiosny a ciepłe promienie słońca przynosza radość jak dawniej.

Polskie autorki zapraszają czytelnika w niezwykłą, wielobarwną, choć krótką podróż. Dajcie się im porwać. Ja gwarantuje, że z tą książką spędzicie piękny czas, serca zabiją wam szybciej a może nawet pojawią jakieś motylki..

"To co sie w życiu liczy, jest często tuż obok nas, wystarczy tylko otworzyć szeroko oczy. I się przebudzić."

Informacje dodatkowe o Kiedy budzą się motyle:

Wydawnictwo: Zwierciadło
Data wydania: 2022-04-27
Dodał/a opinię: czarksiazek

Tagi: bóg

Zobacz opinie o książce Kiedy budzą się motyle

Kup książkę Kiedy budzą się motyle

Czerśnie i wiśne
Opracowanie Zbiorowe0
Okładka ksiązki - Czerśnie i wiśne

Owoce wiśni są nie tylko bardzo smaczne, ale cenione jako surowiec do wyrobu dżemów, produktów cukierniczych, mrożonek i innych. Czereśnie natomiast są...

opracowanie zbiorowe 0
Okładka ksiązki - Tak! Jestem przyjacielem Jezusa. Przewodnik metodyczny do nauczania religii dzieci pięcioletnich

Przewodnik metodyczny do podręcznika ,,Tak! Jestem przyjacielem Jezusa" do nauczania religii dzieci pięcioletnich zgodny z programem nauczania numer...