Okładka książki - Klejnoty Dubaju. Holly. Nigeryjska Słodycz

Klejnoty Dubaju. Holly. Nigeryjska Słodycz

Tytuł : Holly. Nigeryjska Słodycz. Klejnoty Dubaju. Tom III.

Autor : Kinga Jesman

Wydawnictwo Skarpa Warszawska

Data premiery : 28.08.2024r

#współpracareklamowa

#współpracabarterowa

#współpracarecenzencka

Opis książki :

Szwedka z przeszłością i Nigeryjczyk z wartościami. Los połączył dwa zupełnie różne światy. Dziewczyna z klasą, wiodąca wygodne życie w bajecznym mieście Dubaj. Silna i świadoma własnych pragnień. Dorastanie w patologicznej rodzinie nie złamało Holly, a wręcz dodało jej sił, by zawalczyć o lepszą przyszłość. Mężczyzna poświęcający się rodzinie. Dbający o dobre warunki życia owdowiałej matki i czterech sióstr. Rodowity potomek plemienia Igbo. Połączył ich ból oraz seria nieszczęśliwych wypadków. Oboje pragną jednego - poznać czym smakuje miłość. Niestety los bywa przewrotny i wielokrotnie postawi ich w bardzo trudnej sytuacji.

Dubaj widziany okiem Europejki i Afryka jakiej jeszcze nie znacie. Brutalna, niebezpieczna, ale też bogata kulturowo.

"Nigdy nie kochałam nikogo platonicznie. Tym bardziej nie miałam pewności, czy jest to możliwe w naszej sytuacji. Przecież nie znałam nawet dobrze charakteru Chimy. Pożałuję, jeśli okaże się totalnym flejtuchem. Lub co gorsze damskim bokserem."

Autorka kolejny raz zabiera nas na emocjonalny rollercoaster.

Historia o dążeniu do szczęścia i miłości.

Bohaterowie mimo trudnych doświadczeń, szukają w swoich ramionach zrozumienia i poczucia bezpieczeństwa.

Autorka zabiera nas w niebezpieczne rejony Nigerii, gdzie poznajemy zwyczaje i rytuały afrykańskiego plemienia Igbo, z którego pochodzi Chima.

Bohaterowie są dobrze wykreowani a fabuła jest przemyślana i ciekawa.

Historia Holly i Chimy jest pełna bólu, cierpienia i pragnienia miłości.

Historia, która wciąga czytelnika w świat różnic kulturowych, a także oddaje klimat Dubaju i Nigerii.

Gorąco polecam.

Dziękuję autorce za zaufanie i egzemplarz recenzencki.

#książkoweimpresje #ewelabook #polskiebookstagramy #bookstagrampl #klejnotydubaju #hollynigeryjskasłodycz #kingajesman #skarpawarszawska

Informacje dodatkowe o Klejnoty Dubaju. Holly. Nigeryjska Słodycz:

Wydawnictwo: Skarpa Warszawska