Okładka książki - Kochaj pieniądze. Pieniądze kochają ciebie.

Kochaj pieniądze. Pieniądze kochają ciebie.

Pieniądze odgrywają w naszym życiu ogromną rolę. Czy tego chcemy, czy nie, bez nich nie da się żyć stabilnie. Niemal każdego dnia wydajemy je w sklepie robiąc zakupy, płacimy rachunki za mieszkanie, za paliwo do samochodu, wydajemy na bilety, ubrania, leki i wiele jeszcze różnych rzeczy. Wielu z nas szuka rozwiązań umożliwiających polepszenie swojego budżetu.

Sarah McCrum również rozmyślała nad wieloma aspektami związanymi z pieniędzmi i możliwością ich powielania. Tym sposobem stworzyła dzieło, w której zawarła proste instrukcje tego jak odnieść sukces na rynku finansowym.

Ważnym elementem do uzyskania sukcesu finansowego jest odpowiednie nastawienie. Ciągłe zamartwianie się stanem konta niestety nam w niczym nie pomoże. Wręcz przeciwnie, często nas hamuje i blokuje nasze działania. Warto zatem odrzucić strach przed nowymi możliwościami. Będąc odważnym można zyskać wiele. W książce dowiemy się również o wielu istotnych kwestiach jaką jest oszczędzanie, odpowiednia inwestycja, rozsądne wydawanie, a nawet jak ważne jest właściwe zaciąganie długów i ich spłata.

,,Kochaj pieniądze, pieniądze kochają ciebie.” to książka, w której nie chodzi tylko o to, aby ją przeczytać. Z tej książki możemy wyciągnąć wiele wartościowych informacji, które pozwolą nam na podjęcie śmielszych kroków na ścieżce finansowej. Książkę możemy traktować niczym lekcje, które będziemy mogli wdrażać krok po kroku do swojego życia. Całość została napisana bardzo lekkim językiem, dlatego też książkę czytać się bardzo przyjemnie. Narracja czasem może intrygować, jednak została zastosowana nie bez przyczyny.

Jestem pewna, że każdy z was wyciągnie z tej książki coś dla siebie.

Bardzo polecam

Informacje dodatkowe o Kochaj pieniądze. Pieniądze kochają ciebie.:

Data wydania: 2024-06-01
Kategoria: Poradniki
Tytuł oryginału: Love money, money loves you
Dodał/a opinię: Zaczytananaemigr

Tagi: biały wiatr poradnik

Zobacz opinie o książce Kochaj pieniądze. Pieniądze kochają ciebie.

Kup książkę Kochaj pieniądze. Pieniądze kochają ciebie.