Okładka książki - Kocie story. Miłość, fascynacja i trudna sztuka wspólnego życia

Kocie story. Miłość, fascynacja i trudna sztuka wspólnego życia

"Kocie-story" jak sam tytuł wskazuje opowiada nam o kotach, o ich historii, początkach, rozwoju.... Wiecie co mi się w tej książce podobało ? Że te zwierzątka potraktowano tak po ludzku, ukazując ich różne oblicza, losy, uczucia, zachowania, charakter... Poznamy tu m.in. Kluska, Ziutka, Białko, Gwiazdkę i inny kocich bohaterów.

Co znajdziemy w "Kocim-story"?
🐾 Książka podzielona na trzy części .
W pierwszej dowiemy się m.in. o początkach pierwszych udomowionych kotkach, i ich rozwoju, o herazjach, klątwach, poznamy rodzaje rasowych kotów, i historię kotki królowej Wiktorii. W drugiej poczytamy o życiu wewnętrznym kota, o ich emocjach, cechach, osobowościach, różnych obliczach, zaburzeniach zachowania. Natomiast trzecia część skoncentrowana jest na funkcjonowaniu kota w człowieczym świecie.
🐾Dowiemy się wielu ciekawych rzeczy. Autorka jednak nie obdarzy nas nadmiarem suchych faktów... Obok nich spotkamy przykłady różnych sytuacji z życia, przykładów, wypowiedzi naukowców, piękne fotografie, odkrycia naukowe itd.
🐾 Autorka odpowiada między innymi, na takie pytania, jak: Jak zrozumieć kota? Czy można się z nim komunikować? Jak uśmiechać się po "kociemu"? Dlaczego kotu lubią pudełka? Co widzi i słyszy kot? I wiele innych.
🐾 Lekki i barwny język sprawi, że książkę czyta się naprawdę dobrze, miło i przyjemnie.
🐾 Książka jest bardzo interesująca i wartościowa pod względem wiedzy. Stanowi cenne źródło informacji, zwłaszcza dla takiego laika w tym temacie, jak ja. Po jej przeczytaniu można całkiem odmienić swój pogląd i spojrzenie na te zwierzątka.
🐾 Autorka, a widać to na każdej stronie, bardzo kocha koty. Poświęcając im książkę, wyraziła swoją miłość do nich!
Polecam 🐱🐱🐱

Informacje dodatkowe o Kocie story. Miłość, fascynacja i trudna sztuka wspólnego życia:

Wydawnictwo: Zwierciadło
Data wydania: 2023-11-08
Kategoria: Biografie, wspomnienia, listy
Dodał/a opinię: Aneta Dąbrowska

Tagi: Historie życia zwierząt

Zobacz opinie o książce Kocie story. Miłość, fascynacja i trudna sztuka wspólnego życia

Kup książkę Kocie story. Miłość, fascynacja i trudna sztuka wspólnego życia

Sekrety życia seksualnego zwierząt
Katarzyna Burda0
Okładka ksiązki - Sekrety życia seksualnego zwierząt

Jak TO robią zwierzaki? Ekstremalne zbliżenia, imponujące atrybuty seksualne i sprytne strategie uwodzenia - poznaj sekrety seksualnego życia zwierząt...

Psie story. Historia niezwykłej przyjaźni człowieka z psem
Katarzyna Burda0
Okładka ksiązki - Psie story. Historia niezwykłej przyjaźni człowieka z psem

Międzygatunkowa miłość, czyli jak ludzie pokochali psy. Wiadomo, że pies to najlepszy przyjaciel człowieka. Ale skąd się wziął pies? Jak zaczęła się...