Okładka książki - Kocina. Zapiski z Doliny

Kocina. Zapiski z Doliny

Bohaterami wielu książek, komiksów i bajek są zwierzęta, ponieważ dzieci uwielbiają poznawać ich świat i w taki sposób dowiadywać się o ich zwyczajach, takie opowieści bardzo wciągają najmłodszych, dlatego ciągle powstaje ich coraz więcej.
Kocina zapiski z doliny to komiks, który jest naprawdę zabawny, ponieważ wprost powiedziane jest to, że autorka chce opisać wszystko, o czym jej kotek dowie się od swoich przyjaciół. Kocina udaje się do doliny, gdzie mieszka Malutki Lisek i Wielki Dzik i oznajmia napotkanej sowie i liskowi, że muszą zwołać wszystkich w jedno miejsce, bo będzie z nimi przeprowadzać wywiad. Całość podzielona jest na rozdziały i na przykład w pierwszym mamy scenę, gdzie dzik ratuje liska i zostają oni najlepszymi przyjaciółmi, a na przykład w drugim Kocina sprawia, że borsuk przestaje kaszleć. Takim sposobem powoli poznajemy wszystkich bohaterów i ich życie i to jest właśnie całość komiksu, taki przegląd zwierząt z doliny, ich zwyczajów, tego, co robią w ciągu dnia i z kim go spędzają.
Nie spodziewałam się tego, że ten komiks tak mi się spodoba, nie znałam wcześniej tych bohaterów, ale z tego, co zrozumiałam to przygody Malutkiego Liska i Wielkiego Dzika już są spisane. Historia jest bardzo spokojna i ciepła, opisuje powolne życie zwierząt w ich ulubionym miejscu, wszyscy się lubią i starają się wspierać i to jest w tym wszystkim wspaniałe. Sam pomysł na napisanie takiego komiksu już zachwyca, ponieważ czasami autorzy kombinują z szaloną i szybką akcją, a wystarczy tylko opisać zwykłe życie bohaterów i zdobyć uznanie publiki. Jest tutaj wiele zabawnych momentów i nawet kilka takich troszkę wzruszających, kiedy widzimy przejawy prawdziwej przyjaźni, dodatkowo towarzyszy nam tutaj również piękna grafika, rysunki są bardzo zabawne i pełne emocji.
Czuje, że mogłabym zaprzyjaźnić się z tymi bohaterami i nawiązać z nimi dłuższą relację, ich humor i niespieszne życie bardzo mi odpowiada, także muszę zerknąć na inne historie o tych bohaterach i przekonać się, czy one urzekną mnie tak samo, jak ta.

Informacje dodatkowe o Kocina. Zapiski z Doliny:

Zobacz opinie o książce Kocina. Zapiski z Doliny

Kup książkę Kocina. Zapiski z Doliny

Ultimate X-Men. Tom 2
Okładka ksiązki - Ultimate X-Men. Tom 2

Młodzi X-Men wyruszają na pierwsze misje ratunkowe do różnych krajów świata. W ich trakcie dowiadują się, że profesor Xavier nie jest tak kryształową...

Birma- Złota seria 2016
Okładka ksiązki - Birma- Złota seria 2016

Birmę kocham za jej uśmiechniętych mieszkańców, dla których buddyzm jest największym bogactwem, niewyczerpalnym źródłem życzliwości. Mariusz Kania, autor...

Opad
Opad