Okładka książki - Kolory zła. Czerwień

Kolory zła. Czerwień

Tom 1 cyklu Kolory Zła

Historia rozpoczyna się znalezieniem ciała młodej kobiety, Martyny, na plaży w Sopocie. Ciało było zdeformowane przez długie leżenie w wodzie i do tego denatce wycięto usta. Pytanie kto mógł dokonać takiej strasznej zbrodni? Prokurator Leopold Bilski rozpoczyna śledztwo. W trakcie dochodzenia wychodzi na jaw, że 17 lat wcześniej też na sopockiej plaży znaleziono ciało młodej kobiety, okaleczonej w taki sam sposób. Bilski postanawia na własną rękę przeanalizować sprawę sprzed lat, bo coś mu podpowiadało, że w ten sposób znajdzie mordercę Martyny.

Co łączy te dwie sprawy, dwa morderstwa? Czy po 17 latach Bilski znajdzie mordercę kobiety?

To moje pierwsze spotkanie z twórczością Małgorzaty Oliwii Sobczak i dodam, że nie ostatnie
Książka napisana jest prostym i mało wulgarnym językiem. Mało było w tekście wulgaryzmów, co wpisuję na duży plus, bo zauważyłam, że niektóre książki są wręcz nimi przesiąknięte!!! Krótkie rozdziały sprawiały, że czytało się bardzo szybko.

Autorka przeplatała teraźniejszość z przeszłością, żebyśmy poznali losy zamordowanej przed laty Moniki. Cały czas coś się działo, tak że nie było możliwości, żeby odłożyć książkę. Akcja w pewnym momencie robi się przewidywalna, ale zakończenie pozostało dla mnie zagadką do samego końca. Zatem zakończenie jest dokładnie takie, jakie powinno być w każdej książce - mocne, zaskakujące i zapadające w pamięć.

Informacje dodatkowe o Kolory zła. Czerwień:

Kup książkę Kolory zła. Czerwień

Granice ryzyka. Szum
Małgorzata Oliwia Sobczak0
Okładka ksiązki - Granice ryzyka. Szum

Nowa powieść autorki serii Kolory zła, która sprzedała się w ponad 100 tys. egzemplarzy! To tylko ciało, w którym się chowam. Listopad 1992 roku, Trójmiasto...

Kolory zła. Zieleń. Tom 6
Małgorzata Oliwia Sobczak0
Okładka ksiązki - Kolory zła. Zieleń. Tom 6

Nowy kolor bestsellerowej serii ,,Kolory zła" Małgorzaty Oliwii Sobczak Obsesyjna miłość, podziemne tunele i punk rock na tle ustrojowej przemiany końca...