Okładka książki - Krew nowych Bogów

Krew nowych Bogów

To pierwsza książka, którą przeczytałem od tej autorki i myślę, że nie ostatnia. Na plus mogę wskazać, że nie boi się zabijać głównych bohaterów co bywa dosyć rzadkie.
Jeśli chodzi o fabułę. Nie wychwyciłem zbyt wiele zbędnych zapychaczy, wszystko ładnie współgra. Na początku miałem wrażenie, że było odrobinę chaotycznie, ale często mam problem "wejść" w nowy świat. Dużo akcji, sporo dialogów, czyli to co lubię.
Sam pomysł na fabułę, gdzie aniołowie są właściwie katami, wampiry są ich sługusami, a ludzie są na każdym kroku poniewierany jest dosyć odważny, ale widać, że przemyślany.
Bohaterowie są dobrze wykreowani, każdy z nich jest różny, nie sprawiają wrażenia papierowych.
Moon momentami mnie irytowała z tym swoim wszystko wiem najlepiej, ale w końcu jest nastolatką, więc czego się spodziewać?
Z pewnością gdy wyjdzie kolejny tom, to po niego sięgnę.

Informacje dodatkowe o Krew nowych Bogów :

Data wydania: 2021-08-14
Dodał/a opinię: Mocarz

Zobacz opinie o książce Krew nowych Bogów

Kup książkę Krew nowych Bogów

Falcon. Na ścieżce kłamstw
Katarzyna Wycisk0
Okładka ksiązki - Falcon. Na ścieżce kłamstw

Kiedy całe życie nagle się zmienia, a wszystko, co do tej pory znaliśmy okazuje się być wielkim kłamstwem. Byli niczym maszyny, marionetki spełniające...

Rain. Uwierz w nas od nowa
Katarzyna Wycisk 0
Okładka ksiązki - Rain. Uwierz w nas od nowa

Z tobą mógłbym tańczyć w kałuży benzyny, trzymając w ręku płonącą pochodnię. Jace spełnił swoje marzenie i dostał się do zawodowej straży pożarnej. Mimo...