To pierwsza książka, którą przeczytałem od tej autorki i myślę, że nie ostatnia. Na plus mogę wskazać, że nie boi się zabijać głównych bohaterów co bywa dosyć rzadkie.
Jeśli chodzi o fabułę. Nie wychwyciłem zbyt wiele zbędnych zapychaczy, wszystko ładnie współgra. Na początku miałem wrażenie, że było odrobinę chaotycznie, ale często mam problem "wejść" w nowy świat. Dużo akcji, sporo dialogów, czyli to co lubię.
Sam pomysł na fabułę, gdzie aniołowie są właściwie katami, wampiry są ich sługusami, a ludzie są na każdym kroku poniewierany jest dosyć odważny, ale widać, że przemyślany.
Bohaterowie są dobrze wykreowani, każdy z nich jest różny, nie sprawiają wrażenia papierowych.
Moon momentami mnie irytowała z tym swoim wszystko wiem najlepiej, ale w końcu jest nastolatką, więc czego się spodziewać?
Z pewnością gdy wyjdzie kolejny tom, to po niego sięgnę.
Data wydania: 2021-08-14
Mocarz
Kiedy całe życie nagle się zmienia, a wszystko, co do tej pory znaliśmy okazuje się być wielkim kłamstwem. Byli niczym maszyny, marionetki spełniające...
Z tobą mógłbym tańczyć w kałuży benzyny, trzymając w ręku płonącą pochodnię. Jace spełnił swoje marzenie i dostał się do zawodowej straży pożarnej. Mimo...